Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cum sa ne educam copiii

04-12-2014

Amenintarea cu pedeapsa nu face decat sa-i intoarca pe copii impotriva parintilor si sa-i determine sa fie neascultatori.Copiii raspund la violenta prin violenta. Ei pot invata cel mai bine sa-i respecte pe ceilalti nu prin teama ci prin imitatie.Copiii care sunt batuti cu severitate sau de care se buzeaza vor abuza la randul lor si vor apara comportamentul abuziv.

Cum sa ne educam copiii


Amenintarea cu pedeapsa nu face decat sa-i intoarca pe copii impotriva parintilor si sa-i determine sa fie neascultatori.

Copiii raspund la violenta prin violenta. Ei pot invata cel mai bine sa-i respecte pe ceilalti nu prin teama, ci prin imitatie.

Copiii care sunt batuti cu severitate sau de care se abuzeaza vor abuza la randul lor si vor apara comportamentul abuziv.

Astazi, tendinta copiilor de a reactiona la o educatie bazata pe frica este aceea de a se autodistruge daca am urma preceptul "ochi pentru ochi", in cele din urma toata lumea ar ajunge sa fie oarba.

Incercarile repetate de a supune vointa unui copil nu-i vor mai motiva dorinta naturala de a coopera.

Rasplatindu-i pe copii le veti mari dorinta de cooperare mai mult decat pedepsindu-i. Cu ajutorul unor mici recompense, meseria de parinte devine mult mai usoara.

In loc sa vanati si sa va indreptati intreaga atentie inspre greselile copiilor, ar trebui sa incercati sa-i prindeti facand lucruri bune pentru care sa-i recompensati. Majoritatea parintilor nici macar nu sunt constienti cat de mult accent pun pe ceea ce nu fac bine copii lor.

Uneori copilul are nevoie de un plans zdravan ca sa se simta mai bine.

Ca sa-i ajutam pe copii sa-si stapaneasca sentimentele, trebuie sa ne stapanim propriile sentimente.

Asadar, daca sunteti nervosi, deprimati, suparati, frustrati, copiii vor simti si vor absorbi toate aceste emotii negative ca un burete. De fiecare data cand parintii tipa, se cearta sau poarta discutii aprinse, ar trebui s-o faca intotdeauna in alta camera.

Dr. Simona Buzila specialist PSIHIATRIE PEDIATRICA
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau