Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

De ce trebuie sa tinem seama la alegerea tetinei potrivite

04-12-2014

Prin implicarea activa in viata copilului tau, prin petrecerea a cat mai mult timp impreuna cu acesta, ii asiguri o dezvoltare corespunzatoare si alaturi de el treci prin cele mai minunate experiente. Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care si le pun tinerele mamici este de ce anume ar trebui sa tina cont atunci cand aleg o tetina pentru bebelusul lor. Descoperiti in randurile ce urmeaza cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti seama.

De ce trebuie sa tinem seama la alegerea tetinei potrivite


Prin implicarea activa in viata copilului tau, prin petrecerea a cat mai mult timp impreuna cu acesta, ii asiguri o dezvoltare corespunzatoare si alaturi de el treci prin cele mai minunate experiente. Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care si le pun tinerele mamici este de ce anume ar trebui sa tina cont atunci cand aleg o tetina pentru bebelusul lor. Descoperiti in randurile ce urmeaza cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti seama. In primul rand, ar trebui sa alegeti o tetina care incurajeaza copilul sa depuna efort in timp ce suge, sa munceasca activ, la fel ca in cazul hranirii la san.

O astfel de tetina dinamica isi modifica forma in mod continuu in timpul hranirii, alungindu-se sau scurtandu-se conform ritmului si intensitatii cu care copilul suge, realizandu-se astfel o hranire activa. Prin "invatarea" copilului sa suga activ in timpul hranirii cu biberonul, tetina stimuleaza dezvoltarea corecta a gurii si a muscaturii copilului.

Puteti alege tetine din latex, silicon sau cauciuc. Cele din latex sunt mai moi si mai flexibile, dar nu sunt foarte rezistente. Tetinele din silicon sunt mai rigide, dar si mai rezistente. De asemenea, aveti de ales si intre cele doua forme: clasica, ortodontica sau cu varful plat. Tetinele ortodontice, gandite pentru a se potrivi formei gingiilor si boltei palatine (cerului gurii), au varful aplatizat pe una din parti - partea plata o veti orienta spre suprafata limbii bebelusului.

Cele cu varful plat imita sanul mamei. 4 motive pentru o tetina dinamica

Este foarte important sa alegeti tetine dinamice pentru ca in felul acesta veti contribui la: Dezvoltarea limbajului - conform unor recente studii pediatrice, hranirea activa stimuleaza muschii responsabili cu dezvoltarea vorbirii; tetinele dinamice asigura un antrenament activ al acestor muschi, inca din primele zile de viata ale bebelusului. O muscatura sanatoasa - baza larga si usor de apucat a tetinei este eficienta impotriva muscarii acesteia in timpul hranirii, ajuta la dezvoltarea corecta si naturala a muscaturii si, totodata, asigura dezvoltarea unui zambet frumos.

Respiratia corecta - tetina determina o pozitionare corecta a buzelor care, la randul ei sustine invatarea corecta a respiratiei pe nas.
Anti-colici - sistemul unic de evacuare a aerului ajuta ca tetina sa previna colicii la nou nascuti.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau