Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dermatita alergica vulvara

04-12-2014

Mai este denumita si sub denumirea de: iritatie alergica feminina, dermatita alergica vulvara sau eczema vulvara.Tesutul vulvar are o permeabilitate mai mare decat restul dermului datorita structurii, variantiilor de hidratare, posibilitatii reduse de a respire, dar si expunerea la frecare, motiv pentru care iritatiile apar mai des in aceasta zona.Cauzele cel mai adesea incrimate sunt: produselor de igiena precum tampoane, absorbante, prosoape de igiena intima, sapunurile ce nu respecta pH-ul specific acestei zone, anumite geluri de dus si produse de ingrijire, lenjerie intima incomoda din material sintetic si/sau a dimensiunilor necorespunzatoare (cel mai adesea, prea stramta).

Dermatita alergica vulvara


Mai este denumita si sub denumirea de: iritatie alergica feminina, dermatita alergica vulvara sau eczema vulvara.

CAUZE:

Tesutul vulvar are o permeabilitate mai mare decat restul dermului datorita structurii, variantiilor de hidratare, posibilitatii reduse de a respire, dar si expunerea la frecare, motiv pentru care iritatiile apar mai des in aceasta zona.

Cauzele cel mai adesea incrimate sunt: produselor de igiena precum tampoane, absorbante, prosoape de igiena intima, sapunurile ce nu respecta pH-ul specific acestei zone, anumite geluri de dus si produse de ingrijire, lenjerie intima incomoda din material sintetic si/sau a dimensiunilor necorespunzatoare (cel mai adesea, prea stramta). Se agraveaza in perioada menstrei, iar folosirea neadecvata a unor produse (absorbante parfumate) amplifica simptomele. Iritatia alergica feminina nu este o boala cu transmitere sexuala, insa simptomele sunt asemanatoare cu cele provocate de Candida albicans sau Trichomonas vaginalis.

Pentru a diferentia cele trei afectiuni, este bine de stiut ca dermatita alergica nu este insotita de o secretie urat mirositoare asa cum se intampla in cazul afectiunilor micotice. Deoarece exista similitudini este bine sa va prezentati la medicul ginecolog care stabileste diagnosticul in urma consultului de specialitate.

SIMPTOME:

arsura, prurit, secretia unui lichid tulbure, de consistenta compact, vascos. Aceaste simptome influenteaza starea emotionala, comportamentala si viata sexuala a femeii. Se manifesta izolat, numai la nivel local sau in cadrul dermatitei alergice sistemice. Cel mai adesea, simptomele apar lunar si/sau de fiecare data cand tesutul vulvar este expus factorilor alergeni mentionati anterior. TRATAMENT: Pentru dermatita alergica vulvara nu este nevoie de tratament antimicotic. Medicul ginecolog va va precsrie o crema cu steroizi, cu efect emolient si de idepartare a pruritului.

RECOMANDARI:

Utilizarea produselor naturale pentru igiena intima: lenjerie si absorbante din bumbac.


Adaptarea produselor la nevoile fiecari femei.

Cel mai adesea, schimbarea produselor folosite in mod uzual cu altele noi poate determina alergia, de aceea este bine sa reveniti la brandul folosit initial. Recurgerea la aceasta masura este indicata in cazul in care se observa ca noua gama de produse este fapt factorul determinat al acestui tip de dermatita.

Utilizarea sapunului si a gelurilor de dus hipoalergenice, cu pH-ul corespunzator pentru zona intima.

Evitarea produselor parfumate: absorbante, sapunuri, servele intime si a celor ce contin substante la care s-a produs o alergie in trecut.

Evitatea produselor sintetice si a celor ce contin, chiar si in cantitati foarte mici: clor, dioxina ce poate determina cancer, endometrioze si suprimarea sistemului imun.

In cazul in care simptomele isi fac aparitia, este indicat sa va adresati medicului ginecolog. Aceasta recomandare este imperioasa, mai ales daca simptomele revin. In acest caz, se impune efectuarea unor teste ginecologice.

Este bine sa va adresati farmacistului sau consilierului de cosmetice pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste produsele de igina corespunzatoare, hipoalergenice care se gasesc cel mai adesea numai in farmacii.

Farm. Drd. GEORGETA IONICA
Comentarii

Carmen TAMARA M.
Buna seara,as avea si eu o o intrebare cu privire la aceasta alergie am o alergie de contact de 5 ani de zile si am incercat tot felul de creme aici in germania,de fapt mai multe pentru candida dar citind cele scrise mai sus este identic cu ce am eu pina acum am folosit nidoflor m-a ajuta dar nu de toate datile.Mi -am schimbat lenjeria pijamalele si pantalonii toate de bunbac darnu stiu ce sa mai fac poate imi dati d-voastra o solutie mai buna ajutindu-ma cu denumirea unei creme sau a mai multor creme cer recomandarea dumneavoastra ca fiind dctor de specialitate .noapte buna va doresc si scuzede deranj.

Diagnosticul de dermatita de contact este pus de catre medicul dermatolog/ alergolog in urma realizarii de teste cutanate pentru diferite substante cunoscute cu risc alergen. Daca testele confirma alergia veti sti care sunt substantele sau produsele pe care trebuie sa le evitati. Este recomandat sa faceti teste si prelevari ginecologice la cateva saptamani dupa ce ati oprit tratamentul cu nidoflor pentru a verifica daca mai aveti sau nu candidoza. Dupa cum scrie si in articol dermatita alergica vulvara nu se trateaza nici cu antimicotic nici cu antibiotic. Este recomandata igiena cu produse de spalare pentru regiunea intima hipoalergenice cu ph adaptat regiunii vulvare si vaginale. Va recomand sa contactati medicul ginecolog pentru a va recomanda produse adecvate dumneavoastra in functie de rezultatele prelevarilor vaginale.

Lasa-ne comentariul tau