Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dermatita atopica

27-06-2017

Dermatita atopica este o boala cutanata inflamatorie care apare frecvent in primele luni de viata, insa poate sa apara si dupa varsta de 3 ani. Evolutia bolii se amelioreaza odata cu cresterea in varsta a copilului, la pubertate un numar mic de copii prezinta pe corp semnele acestei afectiuni.

Dermatita atopica


Dermatita atopica este o boala cutanata inflamatorie care apare frecvent in primele luni de viata, insa poate sa apara si dupa varsta de 3 ani. Evolutia bolii se amelioreaza odata cu cresterea in varsta a copilului, la pubertate un numar mic de copii prezinta pe corp semnele acestei afectiuni. Medicii pediatri subliniaza ca aceasta afectiune nu este infectioasa si de aceea cei mici pot intra fara  probleme in colectivitate.

Afectiunea are ca principale simptome prezenta unor leziuni rosii, pielea este foarte uscata, iar cel mic resimte un prurit puternic.

Leziunile apar pe obraji, frunte, la cot, pe genunchi. Totodata, medicii pediatri sustin ca in cazul in care micutii au dermatita atopica, diversificarea este indicat sa se realizeze cu mare grija.

Astfel, introducerea unui aliment nou in meniu este bine sa se faca la un interval de 3 zile.

Printre factorii de risc regasim:

■Factorii genetici

■Anumite afectiuni alergice

■Unii factori de mediu precum: umiditatea din mediul inconjurator, contactul cu polenul, acarienii din praful de casa, produse destinate spalarii hainelor (detergenti, balsam).

■Alimente cu potential alergen: ciocolata, nucile, capsunile.

Tratamentul cuprinde anumite reguli.

Astfel, este recomandata folosirea hainelor de bumbac si spalarea acestora fara utilizarea balsamului, inlaturarea prafului, aerisirea camerei si aplicarea dupa baie a emolientului pe pielea umeda.

Exista si tratament medicamentos, dar acesta este numai la recomandarea medicului specialist.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau