Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Detoxificarea, startul unei sanatati mai bune!

28-07-2016

Predispozitia la raceli, oboseala excesiva, migrenele tot mai dese si chiar kilogramele in plus pot fi semnale prin care organismul suprasolicitat si incarcat cu toxine solicita masuri de ameliorare a acestor efecte. Medicii recomanda, mai ales la debutul primaverii, curele de detoxificare.

Detoxificarea, startul unei sanatati mai bune!


Ritmul de viata dezorganizat, lipsa unui orar regulat al meselor, consumul de alimente intens procesate si cu continut ridicat de grasimi, aportul insuficient de lichide, lipsa somnului, alaturi de actiunea nociva a agentilor chimici din aer, apa, cosmetice, hrana etc. contribuie semnificativ la degradarea functionarii optime a organismului. Potrivit medicilor specialisti, apeland periodic la detoxificare (de cel putin doua ori pe an, primavara si toamna), procesele metabolice ale organismului vor fi vizibil imbunatatite, evitandu-se totodata aparitia bolilor cardiovasculare ori a afectiunilor degenerative.

“Detoxificarea organismului este un proces complex care presupune, in primul rand, abordarea unui nou mod de viata mai sanatos si anume: adoptarea unei diete bogate in peste, legume si fructe, activitate fizica zilnica, odihna suficienta, hidratare optima. In al doilea rand, procesul de schimbare a modului de viata poate fi ajutat prin utilizarea unor remedii specifice gemoterapiei. Se pot asocia si remedii homeoptate, cu amendamentul ca acestea trebuie personalizate pentru fiecare pacient in parte”, explica dr. Luiza Calin, medic specialist medicina interna, Clinia Gral Stefan cel Mare.

Ce, cat si cum mancam?

Eliberarea organismului de toxine presupune curatarea colonului, detoxificarea ficatului si purificarea sangelui si a limfei. Starea de bine a organismului depinde in mare masura de starea de sanatate a colonului; daca aceasta este deficitara, atunci constipatia si colitele sunt probleme frecvente. Consumul zilnic de fibre (cereale integrale, citrice, seminte si nuci) si a cel putin 2 l de apa, spune dr. Luiza Calin, reprezinta cea mai buna metoda de evitare a constipatiei. Minimum 7 – 8 ore de somn pe noapte si consumul zilnic a 3 cani de ceai de galbenele ajuta la refacerea ficatului, organ cu rol esential in metabolizarea si neutralizarea toxinelor ajunse in organism prin ingerarea de alimente. Cura de detoxificare presupune o alimentatie bogata in legume si peste preparate pe gratar, fierte sau coapte. Fructele se vor consuma, pe cat posibil, in stare naturala. Pe parcursul a 2 - 3 luni, spune dr. Calin, se poate consuma extract de coacaz negru combinat cu extract de muguri de mesteacan pufos, in concentratia indicata de medic, care poate recomanda si folosirea de suplimente naturale pentru o perioada de aproximativ 6 luni. Totodata, este extrem de benefica macar o plimbare de cel putin 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi. Comentarii

Lasa-ne comentariul tau