Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Diabetul zaharat: un mijloc de socializare

27-04-2015

Tocmai ce ati aflat ca sunteti diabetic, si va simtiti singur, deprimat, lipsit de aparare. In acest caz este momentul sa va intalniti cu alte persoane care s-au obinuit sa aiba o viata normala chiar daca au diabet zaharat

Diabetul zaharat: un mijloc de socializare


Prima cale de comunicare cu alte persoane care au diabet zaharat este inscrierea si participarea la intrunirile asociatiilor pentru diabet.

In momentul in care medicul de familie va inregistreaza in vederea primirii gratuite a tratamentului ii puteti solicita informatii in acest sens.

De asemenea, pe internet puteti gasi grupuri sau forumuri ale pacientilor diabetici, puteti pune intrebari si schimba experiente de viata cu acestia. Puteti imparatasi preocupari comune, sau afla informatii importante atunci cand persoana cu diabet din anturajul dumneavoastra sau chiar dumneavoastra sunteti diabtetic(a) si va aflati intr-o situatie pariculara (sarcina, copil). Avantajele utilizarii site-urilor de pe internet il reprezinta posibilitatea de a va respecta anonimatul si de a putea aborda subiecte de discutie delicate. Este insa important sa dati dovada de prudenta in ceea ce priveste informatiile de pe aceste site-uri, intrucat nu aveti nici o garantie asupra calitatii informatiilor medicale de pe intenet.

Asociatiile si forumurile incurajeaza dialogul si dezbaterile, permitand crearea unei retele de comunicare, de solidaritate si de ajutor reciproc.

Alta cale de comunicare si socializare consta in realizarea periodica a unei activitati fizice.

Asociatiile pacientilor cu diabet va pot propune o serie de activitati sportive adecvate posobilitatilor si dorintelor dumneavoastra, precum ciclismul, drumetiile, jogging, gimnastica, dans, etc.

Practicarea unui sport alaturi de insrtructori specializati este recomandata pentru a va organiza programul si efortul fizic in siguranta, in functie de capacitatile fiecaruia.

Alaturati-va medicilor si publicului particpand la manifestarile organizate legate de diabet, precum Ziua mondiala a diabetului, Congresele Nationale de Diabet. Partuciparea la astfel de reuniuni va permite sa cunoasteti specialisti in domeniul diabetului zaharat, alte persoane cu diabet si sa aflati noi informatii utile si importante.

Dr. Lavinia Vija - Doctor in stiinte medicale, Medic specialist endocrinologie, Institut National de Endocrinologie „C.I. Parhon”
Comentarii

Cornelia H.
Buna ziua Numele meu este Corneiia, sunt din Buzau sunt diabetica insulinodependenta de 13 ani, am 39 de ni si as dori sa aflu mai multe referinte despre diabet .

Buna seara, In ceea ce priveste referintele legate de diabet, puteti gasi informatii si articole pe site-ul farmaciilor Dona la rubrica Viata cu Diabet, sau pur si simplu cautand pe internet. Va sfatuiesc sa solicitati medicului care va urmareste si va da retetele grauite pentru diabet sa va recomande asociatii din localitatea dumneavoastra in care se fqac campanii si prezentari de recomandari de stil de viata si alimentatie la pacientii diabetici. Urmariti pe internet unde si cand se organizeaza conferintele naionale pentru diabet.

Lasa-ne comentariul tau