Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta in hepatita cronica

17-12-2014

Regimul alimentar are un rol foarte important deoarece ajuta organismul sa lupte impotriva infectiei si ajuta la prevenirea complicatiilor hepatitei. Regimul in hepatita trebuie sa fie bogat in proteine pentru a ajuta la refacerea celulei hepatice dar sarac in grasimi. Se interzice consumul de bauturi alcoolice de orice tip deoarece alcoolul grabeste evolutia spre ciroza hepatica.

Dieta in hepatita cronica


Regimul alimentar are un rol foarte important, deoarece ajuta organismul sa lupte impotriva infectiei si ajuta la prevenirea complicatiilor hepatitei. Regimul in hepatita trebuie sa fie bogat in proteine, pentru a ajuta la refacerea celulei hepatice, dar sarac in grasimi. Se interzice consumul de bauturi alcoolice de orice tip, deoarece alcoolul grabeste evolutia spre ciroza hepatica.

Alimente nerecomandate: carnea grasa (de porc, oaie, gasca, rata), vanat, grasimile de origine animala ( untura, slanina), prajeli, rantasuri, mezeluri, afumaturi, conserve, branzeturi grase, fermentate, se va reduce consumul de sare, condimente iuti (piper, ardei iute, boia ), fructe verzi, necoapte, tari necuratate de coji sau samburi (alune, nuci,smochine, curmale), legume (varza, vinete, ceapa, usturoi), legume uscate (fasole, mazare), fainoase insuficient fierte si nelimpezite, painea alba sau neagra,calda sau necoapta. Se va renunta la cafea, cacao, ciocolata, prajituri grase, bauturi alcoolice si bauturi racoritoare ce contin coloranti, tutun.

Alimente permise: carne slaba de pasare, de vaca sau vitel fiarta sau gratar, peste alb, lapte, iaurt, branza de vaci, cas slab nesarat si nefermentat, urda, fainoase (orez, gris, macaroane ) foarte bine fierte si limpezite in apa fierbinte, fructe bine coapte , fara coji si samburi (portocale, lamai, pepene, struguri, capsuni ), legume (cartofi fierti sau copti, rosii, dovlecei, morcovi, ardei gras ), oua fierte (maxim 2 pe saptamana ), ulei de masline, miere de albine, sucuri de fructe, paine alba prajita sau veche de o zi.




Comentarii

Lasa-ne comentariul tau