Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Primavara si problemele digestive

Odata cu venirea primaverii, sistemul neurovegetativ, influentat de cresterea temperaturii si de insorirea prelungita, reactioneaza printr-o hiperstimulare care, la anumiti indivizi, se traduce prin cresterea secretiei acide gastrice ceea ce dezechilibreaza mecanismele de aparare normale de la nivelul stomacului.

Dieta, cea mai buna cale de vindecare a ulcerului

Dieta este cea mai buna cale de vindecare a ulcerului, aceasta contribuind la grabirea cicatrizarii leziunilor ulceroase si la micsorarea riscului de reactivare a bolii.

Fosfolipidele, indispensabile ficatului nostru!

Prin suplimentarea dietei cu fosfolipide esențiale se previne acumularea de lipide la nivelul ficatului și se menține echilibrul energetic al acestuia, metabolismul lipidelor și al fluxului biliar.

Rolul alimentației în osteoporoza

Osteoporoza, boala care deteriorează prematur țesutul osos și fragilizează oasele, poate fi prevenită printr-o alimentație corectă și un stil de viață echilibrat.

Digestia buna trece primejdia rea!

Durerile abdominale, constipaţia ori diareea, balonarea după masă, eliminarea excesivă de gaze, precum și starea generală de disconfort sunt simptomele principale ale tulburărilor de tranzit intestinal.

Rolul alimentatiei in litiaza biliara asimptomatica

Crizele extrem de dureroase provocate de prezența pietrelor la fiere, așa cum este cunoscută litiaza biliară, sunt extrem de greu de suportat. Litiaza biliară asimptomatică poate fi ameliorată prin regim alimentar. Afla mai multe!