Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Secretele unei siluete de invidiat

E adevarat ca o atitudine cumpatata in privinta alimentatiei ajuta la topirea kilogramelor in exces, dar acest lucru nu este echivalent cu o abstinenta prea severa. Mizand pe cartea ratiunii si in aceasta privinta, veti face ca slabirea sa fie un proces firesc, lipsit de frustrari. Cel mai bine este sa luati mai multe mese pe zi (trei principale si doua-trei gustari), reduse cantitativ. Inainte de cina, beti un pahar mare de apa sau rontaiti un mar - au rolul de a scadea apetitul. In felul acesta, veti manca mai putin si deci aportul de calorii va fi mult mai scazut.

Alergia alimentara

Orice aliment poate cauza o reactie alergica, multe din alergiile alimentare aparand in primii ani de viata. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestari cutanate, respiratorii, gastrointestinale, chiar anafilaxie. Alergiile alimentare afecteaza 2,2-5,5% din copiii pana intr-un an de viata, pana la 8% din copiii pana in 5 ani si aproximativ 3,5% din populatia generala. La multi copii, alergia alimentara coexista cu alte manifestari atopice ca dermatita atopica, astmul sau rinita alergica.

Alimente si medicamente- cum interactioneaza?

Laptele si produse lactate nu trebuie consumate cand se administreaza antibiotice, mai ales tetracicline, deoarece ionii de calciu, magneziu, fierul continute de lapte impiedica absorbtia tetraciclinelor. Administrarea tetraciclinelor se poate face la 2-3 ore dupa consumul produselor lactate.

Regimul alimentar in psoriazis

Psoriazisul este o boala in care celulele pielii se multiplica foarte rapid. In mod normal, pielea se reinnoieste la 30 de zile - acesta este intervalul de timp in care o celula noua isi face drum din stratul profund al pielii catre suprafata. In psoriazis, aceste celule ajung la suprafata in doar 3 zile, ca si cum franele organismului ar fi cedat. Rezultatul este reprezentat de arii mari de piele, numite placarde, colorate in rosu si adesea prezinta mancarimi.

Dieta in hepatita cronica

Regimul alimentar are un rol foarte important deoarece ajuta organismul sa lupte impotriva infectiei si ajuta la prevenirea complicatiilor hepatitei. Regimul in hepatita trebuie sa fie bogat in proteine pentru a ajuta la refacerea celulei hepatice dar sarac in grasimi. Se interzice consumul de bauturi alcoolice de orice tip deoarece alcoolul grabeste evolutia spre ciroza hepatica.

Dieta hipolipidica

Dieta hipolipidica

Pentru adulti, aportul de lipide din alimentatie trebuie sa se incadreze in intervalul 20-35% din ratia calorica zilnica. Adica, unei persoane care consuma intr-o zi 2000 kcal, ii sunt recomandate mai putin de 40 g de grasime. De asemenea, colesterolul din alimentatie trebuie limitat la maximum 300 mg pe zi. La calcularea acestei cantitati ne ajuta foarte mult descrierea componentelor nutritive de pe eticheta fiecarui produs.