Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Denutriția varstnicului, intre mit si realitate

Procesul de îmbătrânire se caracterizează printr-o diminuare a forței musculare și o încetinire a metabolismului, ceea ce înseamnă că organismul folosește mai multă energie pentru a efectua diverse activități.

Spune NU exceselor alimentare!

Mesele copioase la care par că ne obligă tradițiile de sărbători sunt intens regretate ulterior. Vinovate de indigestiile și de durerile de stomac se fac atât depășirea unor limite, cât și asocierile nefericite ori orele târzii la care sunt consumate alimente greu digerabile.

DR. FOOD 2012: la fel de ieftin, mult mai cuprinzator

Avand in vedere ca orice suferinta merita atentia cuvenita, ca nici o boala nu este prea neinsemnata pentru a nu beneficia de o terapie complexa (fireste, inclusiv prin dieta), veti gasi cel putin un preparat culinar potrivit bolii dvs., indiferent care este ea. Totodata, preparatele culinare propuse se pot integra fara probleme, din toate punctele de vedere, in dieta oricarei persoane sanatoase si care vrea sa se mentina asa. Nu ratati DR. FOOD 2012! Alegeti sa fiti sanatosi maincand bine.

Secretele unei siluete de invidiat

E adevarat ca o atitudine cumpatata in privinta alimentatiei ajuta la topirea kilogramelor in exces, dar acest lucru nu este echivalent cu o abstinenta prea severa. Mizand pe cartea ratiunii si in aceasta privinta, veti face ca slabirea sa fie un proces firesc, lipsit de frustrari. Cel mai bine este sa luati mai multe mese pe zi (trei principale si doua-trei gustari), reduse cantitativ. Inainte de cina, beti un pahar mare de apa sau rontaiti un mar - au rolul de a scadea apetitul. In felul acesta, veti manca mai putin si deci aportul de calorii va fi mult mai scazut.

Alergia alimentara

Orice aliment poate cauza o reactie alergica, multe din alergiile alimentare aparand in primii ani de viata. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestari cutanate, respiratorii, gastrointestinale, chiar anafilaxie. Alergiile alimentare afecteaza 2,2-5,5% din copiii pana intr-un an de viata, pana la 8% din copiii pana in 5 ani si aproximativ 3,5% din populatia generala. La multi copii, alergia alimentara coexista cu alte manifestari atopice ca dermatita atopica, astmul sau rinita alergica.

Alimente si medicamente- cum interactioneaza?

Laptele si produse lactate nu trebuie consumate cand se administreaza antibiotice, mai ales tetracicline, deoarece ionii de calciu, magneziu, fierul continute de lapte impiedica absorbtia tetraciclinelor. Administrarea tetraciclinelor se poate face la 2-3 ore dupa consumul produselor lactate.