Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Dieta hipolipidica

Dieta hipolipidica

Pentru adulti, aportul de lipide din alimentatie trebuie sa se incadreze in intervalul 20-35% din ratia calorica zilnica. Adica, unei persoane care consuma intr-o zi 2000 kcal, ii sunt recomandate mai putin de 40 g de grasime. De asemenea, colesterolul din alimentatie trebuie limitat la maximum 300 mg pe zi. La calcularea acestei cantitati ne ajuta foarte mult descrierea componentelor nutritive de pe eticheta fiecarui produs.

Cauzele endocrinologice ale obezitatii

Cauzele endocrinologice ale obezitatii

In ultimii ani, obezitatea si diabetul zaharat de tip II reprezinta disfunctiile metabolice cele mai frecvente pe plan mondial, cu consecinte nefaste asupra statusului cardiovascular si de crestere a riscului pentru dezvoltarea unui cancer. Din aceste motive, cercetarile privind cauzele obezitatii si mecanismele care controleaza apetitul si satietatea au luat in prezent o mare amploare.

Sfaturi de sezon: purificati-va corpul in profunzime

Sfaturi de sezon: purificati-va corpul in profunzime

Profitati de legumele si fructele proaspete. Reprezinta o excelenta sursa de vitamine, indispensabile sanatatii. Se digera usor si sunt totodata bogate in apa, element foarte important in cadrul unei diete de purificare. In plus, contin polifenoli, antioxidanti esentiali. Uleiul de masline extravirgin, adaugat la salatele de cruditati, subtiaza sangele, reduce nivelul colesterolului si trigliceridelor.

Ponturile nutritionistului pentru perioada verii

Ponturile nutritionistului pentru perioada verii

In nicio alta perioada a anului tarabele taranilor nu sunt mai bogate si mai divers colorate ca acum. Cirese rosii ca focul sau galbui, caise si piersici zemoase, pepeni racorosi, mere si pere cerate, toate incanta cu aromele si gusturile inconfundabile. Nu treceti nepasatori pe langa aceste comori, deoarece nu veti avea decat de pierdut! Consumate in stare proaspata, aduc enorme avantaje organismului, natura inzestrandu-le cu toate elementele de care omul are nevoie pentru a-si pastra sanatatea si vigoarea pana la adanci batraneti.

Alimente pentru corectarea ANEMIEI

Alimente pentru corectarea ANEMIEI

Paloarea accentuata, senzatia de sfarseala, de slabiciune fizica, ametelile, lentoarea in gandire sunt numai cateva dintre semnele ce pot trada o anemie pe fond nutritional, determinata de insuficienta in organism a unor substante necesare in procesul de formare si maturizare a anumitor celule sanguine. Dieta carentiala din sezonul rece este cel mai adesea vinovata de aparitia problemei.

Dieta corecta impotriva celulitei

Dieta corecta impotriva celulitei

In lupta cu celulita nu este nevoie de instituirea unei diete prea restrictive. Este suficient sa fie privilegiate alimentele care intensifica diureza si sa fie eliminate (sau macar reduse cantitativ) cele care favorizeaza multiplicarea adipocitelor. Cateva asemenea mici modificari in modul de hranire vor favoriza schimbarile in sens pozitiv ale aspectului pielii.