Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Alimente pentru corectarea ANEMIEI

Alimente pentru corectarea ANEMIEI

Paloarea accentuata, senzatia de sfarseala, de slabiciune fizica, ametelile, lentoarea in gandire sunt numai cateva dintre semnele ce pot trada o anemie pe fond nutritional, determinata de insuficienta in organism a unor substante necesare in procesul de formare si maturizare a anumitor celule sanguine. Dieta carentiala din sezonul rece este cel mai adesea vinovata de aparitia problemei.

Dieta corecta impotriva celulitei

Dieta corecta impotriva celulitei

In lupta cu celulita nu este nevoie de instituirea unei diete prea restrictive. Este suficient sa fie privilegiate alimentele care intensifica diureza si sa fie eliminate (sau macar reduse cantitativ) cele care favorizeaza multiplicarea adipocitelor. Cateva asemenea mici modificari in modul de hranire vor favoriza schimbarile in sens pozitiv ale aspectului pielii.

Alimente bogate in fibre alimentare

Alimente bogate in fibre alimentare

Fibrele alimentare sunt elemente nutritionale de origine vegetala pe care tubul digestiv uman nu le poate digera, astfel ele nu reprezinta o sursa energetica pentru organism.

Care sunt miturile si controversele la moda pentru multivitaminele recomandate adultilor?

Care sunt miturile si controversele la moda pentru multivitaminele recomandate adultilor?

Cat merita sa platesti pentru un pumn de pastile? Stii sa le folosesti? Ai cu adevarat nevoie de ele? Ce trebuie sa cauti in farmacie? Raspunsul la cea mai importanta intrebare in aceasta perioada de criza este urmatorul: Trebuie sa cauti suplimente nutritive de calitate, adica cu un raport just eficienta/pret. In mod similar, un produs cu o concentratie ridicata de ingrediente active este mai eficient.

Indeparteaza constant kilogramele nedorite!

Indeparteaza constant kilogramele nedorite!

Cei mai multi oameni sunt incantati cand gasesc o dieta miraculoasa care ofera rezultate spectaculoase intr-un timp scurt. Din pacate, cei mai multi nu stiu ce pericole se ascund in spatele acestor diete. Aceste tipuri de diete drastice si dezechilibrate pot conduce la scaderea metabolismului, pot determina dezechilibre vitaminice si minerale, scad masa musculara si pot agrava o afectiune preexistenta (ulcer, gastrita). Intotdeauna este bine sa va stabiliti motivatia la inceputul dietei si asa veti reusi sa o pastrati slabind constant si treptat.

Recomandarea nutritionistului, din vara aceasta

Recomandarea nutritionistului, din vara aceasta

In mod natural, in perioada verii, apetitul alimentar scade, iar alimentele de sezon au un continut caloric scazut, deci avem toate sansele ca vara sa pierdem, fara prea mare efort, cateva kilograme. Insa, unii dintre noi au observat un castig ponderal la sfarsitul verii. De ce oare? Pentru ca au adoptat o dieta hipercalorica (cu un continut caloric mult superior celui necesar organismului pentru a se mentine), bogata in prajeli, carne grasa si dulciuri.