Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Dieta perfecta pentru varsta a treia

Dieta perfecta pentru varsta a treia

O alimentatie sanatoasa si echilibrata poate intarzia aparitia anumitor tulburari si asigura mentinerea vitalitatii indiferent de varsta biologica. Contrar unor idei preconcepute, organismul batran are nevoie de acelasi numar de calorii ca si cel tanar.

Secrete alimentare pentru performante intelectuale

Secrete alimentare pentru performante intelectuale

Pentru functionarea creierului la cote maxime, pentru optimizarea performantelor intelectuale (reflexie, memorie, concentrare) alimentatia de zi cu zi joaca un rol major. In fiecare moment, creierului ii sunt necesare 40 de substante pro "IQ" (zahar, fier, omega-3, vitamine si minerale), iar hrana este sursa principala a lor.

Grasimile in alimentatie

Grasimile in alimentatie

Lipidele (grasimile), alaturi de proteine si glucide, fac parte din familia macronutrientilor alimentari, elemente de baza ale alimentatiei noastre.Grasimile joaca un rol important in producerea de energie si, mai ales in stocarea acesteia in modul cel mai economic, densitatea calorica a acestora fiind cea mai mare dintre macronutrienti. Spre exemplu, prin arderea a 1 g de grasimi se elibereaza 9,3 kcal. lipidele intra in compozitia membranelor celulare, nucleului, tesutului nervos si hormonilor steroizi (cortizol, estrogeni, progesteron, testosteron).

Astea-s mincaruri de regim?!...

Astea-s mincaruri de regim?!...

...se intreba uimit, in cadrul focus grupului organizat cu citeva zile in urma, un cititor al primului ghid de bucatarie sanatoasa aparut in ultimii douazeci de ani in Romania, o noua aparitie editoriala inspirat intitulata DR. FOOD.

Descopera produsele BIO

Descopera produsele BIO

Dupa ce diferiti specialisti si medici ne-au avertizat in repetate randuri asupra imporantei unui stil de viata sanatos si a avantajelor produselor bio, pornind de la alimentatie si suplimente nutritive, pana la produsele de curatenie folosite in casa sau chiar textile, a venit vremea sa se vorbeasca despre produsele de ingrijire bio. Acest tip de produse, realizate din ingrediente organice, nemodificate genetic si neamestecate cu vreun produs sintetic, reprezinta cea mai noua tendinta in cosmetica si in ceea ce priveste traiul sanatos. Carei femei nu ii place sa se simta invaluita in uleiuri esentiale si extracte naturale, care isi pastreaza ceva din parfumul lor caracteristic, necontrafacut si care au, in plus, un grad ridicat de siguranta pentru sanatate?

Imunitatea si alimentatia

Imunitatea si alimentatia

In acest sezon, expunerea organismului la raceala si gripa este mai mare decat in celelalte perioade ale anului, de aceea, pentru a fi pregatit corespunzator, iti prezentam zece sfaturi pentru a avea o "imunitate de fier".