Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Alimentatia in anemii

Alimentatia in anemii

Intr-un numar anterior v-am prezentat un articol despre anemii si ne-am gandit ca v-ar fi de folos si cateva informatii de nutritie corecta in anemii. Este bine de retinut ca tratamentul in anemie se face in primul rand medicamentos, in functie de tipul anemiei, sub supravegherea medicului, iar alimentatia are un rol adjuvant si de preventie.

Conform hotararii ANM H09075/22.01.2010 produsele ce contin sibutramina se retrag de la vanzare

Conform hotararii ANM H09075/22.01.2010 produsele ce contin sibutramina se retrag de la vanzare

Agentia Europeana a Medicamentului (European Medicines Agency - EMEA) recomanda suspendarea autorizatiei pentru sibutramina in UE. Medicamentele ce contin ca substanta activa sibutramina, au fost autorizate in Uniunea Europeana incepand cu anul 1999 si se gasesc sub denumiri comerciale cum ar fi: Reductil, Lindaxa, Minimacin, Reduxade, Zelium, Abifon, Silbutral, Obesan, etc.

Citricele in alimentatia noastra

Citricele in alimentatia noastra

Originare din india, citricele au fost apreciate din timpuri stravechi pentru calitatile lor gastronomice si nutritionale. Ele apartin familiei rutaceae, dintre ele putem enumera: portocalul, lamaiul, grapefruitul, pomelo, mandarinul etc.Pentru a va convinge sa savurati cel putin un fruct pe zi, dintre cele de mai sus, va enumeram efectele lor asupra organismului uman.

Dieta in guta

Dieta in guta

Alaturi de tratamentul medicamentos, interventia nutritionala este foarte importanta in guta si are drept scop: reducerea greutatii corporale, cresterea diurezei si alcalinizarea urinei, eliminarea alimentelor ce declanseaza atacul de guta si cresc valorile acidului uric.Pentru ca se apropie Sarbatorile de Iarna ne-am gandit sa va prezentam cateva informatii despre o afectiune ce poate fi declansata de consumul crescut de carne.

Profita de principiile nutritive ale fructelor si legumelor de sezon

Profita de principiile nutritive ale fructelor si legumelor de sezon

Exista o varietate de legume si fructe de-a lungul anului de care este bine sa profitam pentru ca organismul nostru sa beneficieze de nutrientii necesari functionarii optime si pentru mentinerea starii de sanatate la un nivel cat mai bun. Consumate atat in stare proaspata, ca atare, in salate, sub forma de sucuri, cat si gatite in diverse moduri, legumele si fructele ofera energie, cresc imunitatea si reprezinta o sursa naturala de vitamine, minerale, enzime, proteine, glucide si lipide.

alli - Un nou aliat in lupta cu kilogramele

alli - Un nou aliat in lupta cu kilogramele

alli a ajutat milioane de consumatori din Statele Unite sa scada in greutate treptat si constant si, in acelasi timp, sa adopte un stil de viata sanatos. alli in combinatie cu o dieta hipocalorica, cu un continut zcazut de grasimi, poate ajuta la pierderea cu 50% mai mult in greutate decat daca s-ar tine numai dieta.