Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dieta si nutritie

Obezitatea are consecinte nefaste asupra fertilitatii

Obezitatea are consecinte nefaste asupra fertilitatii

In legatura cu obezitatea se scrie din ce in ce mai mult, si tone de tus se consuma zilnic pentru abordarea acestei teme. Cu toate acestea, mentalitatea este important sa mananci bine si cat mai mult pentru ca sa traiesti si sa fii sanatos este in continuare perpetuata, inteleasa si promovata in mod eronat.

Alimentatia in sezonul estival

Alimentatia in sezonul estival

In mod natural, in aceasta perioada, apetitul alimentar scade, iar alimentele de sezon au un continut caloric scazut, deci avem toate sansele ca vara sa pierdem, fara prea mare efort, cateva kilograme. Insa vara, exista multe tentatii, mai putin avantajoase pentru silueta. In primul rand, concediul presupune odihna si pentru multe persoane, mai putina miscare, in consecinta, un necesar caloric mai mic. Insa de cele mai multe ori, aportul caloric este egal sau chiar mai mare decat cel anterior vacantei, ceea ce poate duce la o crestere nedorita in greutate.

Alimentatia in anemii

Alimentatia in anemii

Intr-un numar anterior v-am prezentat un articol despre anemii si ne-am gandit ca v-ar fi de folos si cateva informatii de nutritie corecta in anemii. Este bine de retinut ca tratamentul in anemie se face in primul rand medicamentos, in functie de tipul anemiei, sub supravegherea medicului, iar alimentatia are un rol adjuvant si de preventie.

Conform hotararii ANM H09075/22.01.2010 produsele ce contin sibutramina se retrag de la vanzare

Conform hotararii ANM H09075/22.01.2010 produsele ce contin sibutramina se retrag de la vanzare

Agentia Europeana a Medicamentului (European Medicines Agency - EMEA) recomanda suspendarea autorizatiei pentru sibutramina in UE. Medicamentele ce contin ca substanta activa sibutramina, au fost autorizate in Uniunea Europeana incepand cu anul 1999 si se gasesc sub denumiri comerciale cum ar fi: Reductil, Lindaxa, Minimacin, Reduxade, Zelium, Abifon, Silbutral, Obesan, etc.

Citricele in alimentatia noastra

Citricele in alimentatia noastra

Originare din india, citricele au fost apreciate din timpuri stravechi pentru calitatile lor gastronomice si nutritionale. Ele apartin familiei rutaceae, dintre ele putem enumera: portocalul, lamaiul, grapefruitul, pomelo, mandarinul etc.Pentru a va convinge sa savurati cel putin un fruct pe zi, dintre cele de mai sus, va enumeram efectele lor asupra organismului uman.

Dieta in guta

Dieta in guta

Alaturi de tratamentul medicamentos, interventia nutritionala este foarte importanta in guta si are drept scop: reducerea greutatii corporale, cresterea diurezei si alcalinizarea urinei, eliminarea alimentelor ce declanseaza atacul de guta si cresc valorile acidului uric.Pentru ca se apropie Sarbatorile de Iarna ne-am gandit sa va prezentam cateva informatii despre o afectiune ce poate fi declansata de consumul crescut de carne.