Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dietetele restrictive, ineficiente pe termen lung

14-03-2018

Specialistii in nutritie sustin ca infometarea este cel mai prost regim. Si pe buna dreptate, deoarece privarea de hrana nu va face decat ca la terminarea acestei diete drastice organismul fie slabit, predispus la imbolnaviri si sa inceapa sa acumuleze depozite pentru a contracara aparitia altor eventuale perioade de lipsuri.

Dietetele restrictive, ineficiente pe termen lung


Asadar, este recomandat ca, inainte de a incepe un tratament de slabit ┼či a oricarei diete sa se consulte un medic nutritionist. Acesta va stabili o dieta echilibrata in functie de parametrii individuali ai fiecarei persoane in parte, care va cuprinde un program prin care sa nu se sara peste mese si nici sa se manance prea mult odata, o dieta bogata in legume si fructe, care sa asigure necesarul zilnic de nutrienti.

De altfel, regimul foarte restrictiv este unul dintre cele mai comune motive pentru care silueta dorita intarzie sa apara in oglinda. Alte cauze ale incapacitatii de a da jos kilogramele nedorite sunt: prezenta in meniu a peste 30% alimente procesate, stresul care determina corpul sa produca in exces cortizol, hormonul supranumit „lupta sau fugi” ce mareste rezistenta la insulina si „comanda” depunerea de grasimi, dar si somnul insuficient, care are acelasi efect.

Lipsa de miscare isi spune si ea cuvantul, chiar si asupra celor care urmeaza o dieta pentru slabit.

De asemenea, mesele luate fara respectarea unui program alimentar reprezinta un obicei nociv, la fel ca si ignorarea importantei calcularii caloriilor ingerate si a celor eliminate prin activitati fizice.

Consumul insuficient de apa este si el o cauza a incapacitatii de a slabi – apa hidrateaza si ajuta la eliminarea toxinelor din corp, care pot intarzia efectele dietei.

In plus, exista anumite deficiente (precum cea de potasiu) sau afectiuni ce pot determina mentinerea unui surplus de greutate. Pentru a elimina aceasta posibilitate este indicat un set complet de analize, dar si alte investigatii medicale recomandate de medic, precum cele hormonale.

In cazul in care se doreste, totusi, inceperea unui program nutritional mai sever pentru slabit, este indicat un regim ce consta in consumul de alimente sanatoase, precum dieta mediteraneana, bazata pe consumul de multe fructe si legume crude, dar numai la recomandarea medicului nutritionist.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau