Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Disfuncţiile erectile pot avea cauze organice, nu doar psihice

03-05-2018

Disfuncţiile erectile reprezintă o problemă deosebit de importantă, ce poate afecta serios atât viaţa personală cât şi pe cea de cuplu. De altfel, se estimează că impotenţa este cauza a circa 20% dintre relaţiile destrămate deoarece, în general, bărbaţii afectaţi resimt un sentiment de frustrare şi se retrag într-o carapace de vină, fapt ce se răsfrânge asupra partenerei de viaţă şi, indirect, a celorlalţi membrii ai familiei.

Disfuncţiile erectile pot avea cauze organice, nu doar psihice


Disfuncţia erectilă se manifestă prin incapacitatea de a intra în erecţie şi de a o menţine pentru a avea un contact sexual satisfăcător.

Cei mai afectaţi sunt bărbaţii trecuţi de 40 de ani. Conform statisticilor, 1 din 10 bărbaţi din lume se confruntă cu impotenţa, într-o măsură mai mult sau mai puţin supărătoare.

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite de cercetători de la fundația de cercetare New England Research Institutes din Massachusetts şi de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Boston, publicat în jurnalul de urologie BJU International, în 1995 peste 152 de milioane de bărbaţi din întreaga lume erau afectaţi de disfuncţii erectile, cifră care, conform prognozelor, ar putea ajunge în anul 2025 la 322 de milioane, pe fondul creşterii speranţei de viaţă şi a schimbărilor survenite în stilul de viaţă, mai ales sub impactul stresului.

În cadrul aceluiaşi studiu, oamenii de ştiinţă subliniază că impotenţa nu are numai cauze psihice, aşa cum se credea anterior, ci este de multe ori determinată de cauze organice.

Astfel, anumite probleme la nivelul arterelor, ale ţesuturilor moi şi fibroase pot perturba fluxul sanguin normal către penis. Cele mai frecvente cazuri au fost observate la persoanele care suferă de diabet, boli renale, ateroscleroză, boli cardiovasculare, dar şi la cele care fumează mai mult de un pachet de ţigări pe zi sau care consumă frecvent alcool în cantităţi excesive.

Totuşi, cauzele psihologice precum stresul şi anxietatea contribuie la 10-20% dintre cazurile de impotenţă.

Pentru a trata disfuncţiile erectile, bărbaţii au nevoie de înţelegere din partea partenerei de viaţă, de răbdare şi, nu în ultimul rând, de ajutor specializat.

Este foarte important de ştiut că în această situaţie comunicarea este esenţială. Bărbaţii care prezintă disfuncţii erectile trebuie să discute deschis cu partenera de cuplu şi să încerce să se ajute reciproc. În timpul discuţiei trebuie pus accentul pe faptul că este în beneficiul întregii familii ca problema să fie rezolvată cât mai eficient şi rapid posibil.

Ajutorul specializat trebuie căutat cât de curând după observarea simptomelor pentru a se reveni la o viaţă sexuală normală. Mai întâi se impune o examinare fizică pentru a exclude posibilitatea existenţei unei leziuni sau a efectelor secundare ale unor medicamente sau afecţiuni precum diabetul, problemele renale ori hernia de disc. Apoi, după caz, se recomandă psihoterapia. De asemenea, printre metodele de tratament se pot număra medicamente specifice, ce trebuie administrate numai la recomandarea unui medic, intervenţia chirurgicală - deosebit de utilă dacă pacientul are un blocaj la una dintre arterele ce conduce sângele către penis - şi tratamentele hormonale cu testosteron.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau