Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Disfunctia erectila

09-12-2014

Disfunctia erectila este o problema care afecteaza cel putin unu din zece barbati, din pacate numai 10% dintre acestia solicitand terapie. Pana acum trei decenii, erau acuzate exclusiv cauzele psihologice, insa, de ceva vreme, s-a stabilit ca afectiunile fizice sunt implicate in aproape 75% din cazuri, cel mai frecvent in combinatie cu factori emotionali.

Disfunctia erectila


Disfunctia erectila este o problema care afecteaza cel putin unu din zece barbati, din pacate numai 10% dintre acestia solicitand terapie. Pana acum trei decenii, erau acuzate exclusiv cauzele psihologice, insa, de ceva vreme, s-a stabilit ca afectiunile fizice sunt implicate in aproape 75% din cazuri, cel mai frecvent in combinatie cu factori emotionali.

Cauzele fizice ale disfunctiilor erectile includ: flux sangvin deficitar spre si in penis (de pilda, ca rezultat al arterelor obstructionate), drenare excesiva a sangelui din penis ("scurgere venoasa"), boli care afecteaza nervii care merg spre sau dinspre penis, anomalii hormonale, efecte secundare ale medicamentelor, alcoolism, fumat sau abuz de produse farmaceutice, diabet, hipercolesterolemie, maladii care lezeaza tesutul erectil al penisului, tulburari neurologice, suferinte cronice grave (de exemplu, insuficientele renale sau hepatice).

Disfunctia erectila cu debut brusc la barbati care pot avea erectie in anumite circumstante, dar nu si in altele sugereaza o cauza psihologica: stres, anxietate la serviciu si/sau acasa, conflicte conjugale, insatisfactii, depresie, plictiseala sexuala etc. Solutii exista In ultimii ani au fost inregistrate progrese majore in tratamentul disfunctiei erectile, majoritatea suferinzilor putand fi tratati in mod eficient. Cateva schimbari in modul de viata sunt demne de luat in seama inainte de a apela la sfatul specialistului.

Acestea includ renuntarea la fumat, reducerea cantitatii de alcool si incercarea de a micsora tensiunile mentale. Daca nu se inregistreaza schimbari, se impune sprijin medical. Strategia terapeutica poate include: tratament medical propriu-zis (combaterea oricaror afectiuni fizice acute sau cronice care contribuie la disfunctie), medicatie specifica (administrarea de produse farmaceutice pentru imbunatatirea functiei sexuale, prin cresterea fluxului sanguin in penis), substitutie hormonala (optimizarea nivelului seric de testosteron prin injectii hormonale), consiliere psihologica (atenuarea, cu ajutorul unui profesionist in domeniu, a sentimentelor de anxietate, teama, vinovatie, jena, care au impact negativ in privinta activitatii sexuale), implanturi mecanice sau procedeele pe baza de vacuumizare, educatie si comunicare (informarea asupra comportamentelor sexuale, dialogul deschis cu partenerul sunt deosebit de folositoare in depasirea barierelor).

Varsta inaintata este o fatalitate? In prezent este considerat acceptabil ca orice om sa continue sa aiba o viata sexuala activa pana spre senectute si nimanui nu ar trebui sa-i fie refuzata terapia pentru disfunctia erectila doar pentru ca este prea in varsta.

S-a demonstrat ca si barbatii trecuti de 75 de ani raspund in general pozitiv tipurilor de tratament oferite celor mai tineri. Anxietatea, bat-o vina!

Barbatii nu sunt intotdeauna atat de macho pe cat vor sa para. Nelinistea, anticiparea indelungata, nerabdarea, lipsa de experienta, teama de esec care insotesc de cele mai multe ori prima experienta sexuala duc adesea la tulburari de erectie si mai ales la ejaculare precoce, ce apare ca reactie reflexa. Iar astfel de probleme pot persista mult timp. Si cand este vorba de o partenera noua, tocmai din dorinta de a impresiona, masculul [i]"uita" [/i]sa se relaxeze, priveste actul amoros ca pe o proba de foc, bineinteles creandu-si singur dificultati. Uneori este suficient sa se produca o cat de mica dereglare in viata cotidiana, sa apara o perioada mai incordata la serviciu pentru ca libidoul sa scada.

Astfel se explica frecventa asa-numitelor [i]"pene sexuale"[/i], care pot afecta puternic respectul de sine si determina grave probleme psihologice, caci, cu cat barbatul este mai angoasat, cu atat va fi mai inhibat. Cateva studii au aratat ca niacinamida (vitamina B3) are o actiune asemanatoare cu a benzodiazepinelor (de scadere a anxietatii). Doza terapeutica se situeaza intre 500-1000 mg, de trei ori pe zi. Consultati un medic in legatura cu oportunitatea administrarii.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau