Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dismenoreea poate disparea cu ajutorul exercitiilor fizice

29-07-2016

Dismenoreea, sau menstruatia dureroasa, isi face simtita prezenta in zona lombo-abdominala, iar neplacerile pot aparea inaintea menstruatiei. Durerile pot ceda odata cu instalarea menstruatiei, sau devin si mai persistente pe intreaga durata a sa.

Dismenoreea poate disparea cu ajutorul exercitiilor fizice


Principalele simptomeale dismenoreei sunt: dureri suportabile sau foarte violente, inclusiv de cap, senzatia de copleseala din cauza neplacerilor resimtite, stari de iritare, de voma si de greata. Exista situatii, in special la tinerele fete, in care acestea nu pot face absolut nimic timp de doua-trei zile, nici macar nu se pot ridica din pat.

Cauzele aparitiei acestei probleme sunt: factorul genetic, anumite inflamatii ale uterului şi a anexelor acestuia, hipotrofia sau subdezvoltarea acestuia, existenta unor fibroame uterine congenitale si unele tulburari hormonale.

Faceti cat mai multa miscare.

Persoanele care se confrunta cu astfel de probleme trebuie sa apeleze la ajutorul medicului specialist pentru un control amanuntit si tratament.

Pentru a se diminua aceste dureri lunare este indicat a se incepe practicarea regulata a exercitiilor fizice, fara intrerupere deoarece exercitiile fizice duc la cresterea productiei de progesteron si de endorfina, doua elemente ce pot atenua durerea menstruala.  Unul dintre exercitiile cele mai bune este mersul mult pe jos, in ritm alert.

La fel de importanta este hrana, in special in perioada premergatoare menstruatiei. Trebuie sa se reduca la minimum consumul de carne, chiar sa se ajunga la renuntarea unor produse precum: lapte, cafea, alcool, zahar si ceai negru. In acest caz durerile se vor diminua, avand sansa chiar sa dispara definitiv.

Beti ceai de cimbru in fiecare zi.

Dintre leacurile naturale puteti face cure cu ceai de cimbru, intern (doua cani pe zi), cu ceai de conuri hamei (doua cani pe zi), in perioada premergatoare menstruatiei, cu ceai de angelica (are efect calmant si alunga durerile menstruale), cu ceai de salvie (diminueaza durerile menstruale) sau cu argila - aplicata pe zona lombo-abdominala, dar niciodata pe perioada ciclului menstrual. De asemenea, este indicata aplicarea, pe zona lombo-abdominala, a unei pernute incalzite, umpluta cu cimbru. Si presopunctura s-a dovedit benefica in dismenoree.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau