Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Dudul (Morus)

22-12-2014

Exista doua specii de dud: dudul alb (Morus alba L.)si dudul negru (Morus nigra L.). Dudul este originar din Asia, frunzele acestuia fiind utilizate la cresterea viermilor de matase. Infloreste in luna mai, poate atinge o inaltime de 10-15 m, avand fructe de culoare alba sau neagra. Fructele dudului au un gust placut, usor acrisor fiind folosite pentru suc sau sirop.

Dudul  (Morus)


Descriere

Exista doua specii de dud: dudul alb (Morus alba L.)si dudul negru (Morus nigra L.). Dudul este originar din Asia, frunzele acestuia fiind utilizate la cresterea viermilor de matase. Infloreste in luna mai, poate atinge o inaltime de 10-15 m, avand fructe de culoare alba sau neagra.

Fructele dudului au un gust placut, usor acrisor fiind folosite pentru suc sau sirop. Produsul vegetal folosit In scop terapeutic se utilizeaza frunzele, fara petiol, recoltate in lunile mai-iunie si fructele mature si proapete. Principii active In frunze se gasesc taninuri, acid folic, vitamina A, arginina, substante minerale. Fructele sunt bogate in glucide, pectine, caroten, tanin, antocianozide, vitamina C.

Actiune farmacologica

Frunzele au proprietati astringente, hipoglicemiante, antidiareice, iar fructele proaspete au efect laxativ, depurativ, antiscorbutic.

Intrebuintari

Frunzele, sub forma de infuzie se administreaza ca adjuvant in tratamentul diabetului zaharat. In tratamentul diabetului se folosesc impreuna cu frunzele de afin, teci de fasole, urzica, frunze de nuc. Preparatele din frunze de dud mai pot fi folosite in diaree, ulcer gastric, ulcer duodenal. Fructele bine coapte se recomanda contra constipatiei.
Comentarii

Bratu D.
Buna seara ,mar interesa radacina de dud alb unde as putea gasi ? Va rog sa ma ajutati multumesc

puteti incerca in magazine naturiste- sau de produse homeopate.

Iuliana S.
unde as putea gasi scoarta de dud alb?

Nu stiu sa va raspund la aceasta intrebare. Puteti incerca la magazinele de ceaiuri sau fitoterapie sau de produse bio.

Lasa-ne comentariul tau