Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Eficienta propolisului in peste 200 de afectiuni

01-03-2017

Unul dintre cele mai eficiente remedii care se gasesc in natura este propolisul. O multime de studii au evidentiat, ani la rand, efectele miraculoase pe care acesta le are asupra organismului.

Eficienta  propolisului in peste 200 de afectiuni


Astfel, sunt studii care arata ca eficienta propolisului este recunoscuta in aproximativ 200 de afectiuni. Mai mult, cercetatorii sustin ca 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazitare, 30 de tulpini de virusuri sunt distruse de propolis.

Iata care sunt cele mai cunoscute beneficii ale propolisului:

Un studiu realizat in Germania, acum cativa ani, a aratat ca bolnavii care iau zilnic tinctura de propolis au un risc mult mai mic de a face gripa, mai exact acest risc scade cu 40%. De asemenea, in studiu se mai spune ca pacientii tratati cu propolis se vindeca de afectiuni respiratorii mult mai repede comparativ cu aceia care urmeaza medicatia clasica.

Este deseori utilizata tinctura de propolis si in caz de traheita sau laringita.

Propolisul este considerat un real scut in dezvoltarea bacteriilor. Totodata, este un bun adjuvant in ameliorarea bolilor respiratorii cu secretii abundente, a bronsitelor acute, a astmului bronsic. Mai mult, este eficient in eliminarea infectiilor precum candida bucala. Are si proprietati antioxidante, care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi din sange. In combinatie cu mierea, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale. Mai mult, propolisul sustine si buna functionare a tesutului osos.

Un alt efect benefic al propolisului este puterea acestuia de a calma simptomele deranjante ale alergiilor sezoniere. De aceea, se spune ca e de ajutor in caz de rinite alergice.

S-au constatat efecte pozitive ale tincturii de propolis si in cazuri de angina pectorala sau insuficienta cardiaca.

Propolisul este bun si in caz de gingivite, parodontoza incipienta sau dureri de dinti.

Alte cercetari au adus in lumina contributia propolisului la normalizarea cantitatii de colesterol din sange.

Contraindicatii

Exista posibilitatea ca propolisul sa dea si anumite reactii alergice, de aceea este bine sa acorzi atentia cuvenita pentru a evita sau a lua masurile necesare in cazul unei alergii. Este posibil ca medicul sa-ti recomande efectuarea unui test de toleranta inaintea utilizarii lui.

Uz extern

• Unguentul sau tinctura cu propolis contribuie la ameliorarea eczemelor.

• Un alt beneficiu al aplicarii externe a propolisului este acela al eliminarii punctelor negre si a cosurilor.

• Proprietatile lui antiinflamatorii contribuie la vindecarea crapaturilor de la nivelul mainilor, a degeraturilor sau a intepaturilor de insecte. Comentarii

Lasa-ne comentariul tau