Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Etiologia incontinentei urinare la adulti

05-12-2014

Diagnosticarea corecta a cauzei incontinentei urinare poate necesita examene clinice si paraclinice: ecografie, urografie, cistografie mictionala, urocultura. Depistarea factorului care a generat incontinenta urinara a adultului este vitala in stabilirea terapiei corecte.

Etiologia incontinentei urinare la adulti


Diagnosticarea corecta a cauzei incontinentei urinare poate necesita examene clinice si paraclinice: ecografie, urografie, cistografie mictionala, urocultura. Depistarea factorului care a generat incontinenta urinara a adultului este vitala in stabilirea terapiei corecte. La femei

Printre factorii determinanti ai tulburarii de mictiune se numara cistitele recidivante, neabordate medical sau incorect tratate, sclerozarea vezicii urinare sau doar a uretrei si pierderea elasticitatii, tonicitatii sfincterului vezical, prolapsul genito-urinar, insuficienta sfincteriana, distrugerile structurale insemnate prin interventii chirurgicale in sfera uterina. La barbati Incontinenta urinara apare destul de frecvent in cazul hipertrofiei de prostata, riscul crescand o data cu inaintarea in varsta, mai ales dupa 55 de ani. La reprezentantii ambelor sexe.

Cei care au suferit traumatisme severe vertebromedulare este extrem de posibil sa prezinte control dificil in evacuarea vezicii urinare. In general, orice tip de tumora, maligna sau benigna, care afecteaza sistemul neuronal, tractul digestiv inferior si pe cel uro-genital superior poate duce la incontinenta. Problema poate fi cauzata si de complicatiile posibile in urma tratamentului acestor neoformatiuni. In mod asemanator, orice boala vasculara, degenerativa, atrofica sau virala, multe deficiente congenitale si sechele post-traumatice pot provoca tulburari de mictiune.

De mentionat ca incontinenta urinara nu este asociata neaparat cu dementa in forma grava. Orice interventie chirurgicala in zona pelviana, care a determinat afectarea anatomica sau neuronala locala, poate duce la instalarea incontinentei urinare.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau