Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Fereste-te de infectiile genitale!

26-04-2016

Majoritatea femeilor s-au luptat macar o data-n viata cu o infectie vaginala. Subiect tabu, infectiile vaginale sunt o adevarata pacoste care, vrei, nu vrei, te duc la medicul ginecolog.

Fereste-te de infectiile genitale!


Pentru a evita neplacerile create de aceste afectiuni, cel mai simplu este sa le previi.

Infectiile vaginale sunt cauzate fie de ageti patogeni, precum bacterii, virusuri, fungi ori paraziti, fie de anumite modificari  in echilibrul florei vaginale.

Cele mai frecvente tipuri sunt:

➤ Infectia fungica Candidoza vulvo-vaginala;

➤ Infectia bacteriana Vaginita bacteriana; Chlamydiaza;

➤ Infectia parazitara Trichomoniaza.

Candidoza vulvo-vaginala este o infectie provocata de ciuperca numita Candida albicans. Apare atunci cand  organismul este slabit sau dupa un tratament cu antibiotice.

Ea se manifesta printr-o scurgere anormala (albicioasa, abundenta), usturimi, mancarimi, urinari frecvente.

Vaginita bacteriana apare cand se produce un dezechilibru al florei vaginale sau cand flora este invadata de bacterii patogene. De regula, vinovata pentru aparitia vaginozei bacteriene este Gardnerella Vaginalis, o bacterie care face parte din flora normala, insa cand flora este dezechilibrata, se inmulteste in exces si da nastere infectiei.

Secretiile sunt de culoare alb-gri, iar femeia resimte durerea in timpul actului sexual.

Trichomononiaza este o boala determinata de parazitul Trichomonas Vaginalis, care se transmite pe cale sexuala de la partenerul infectat. Principalele simptome sunt:secretii abundente de culoare gri-verzui, prurit vaginal, miros urat, dureri la mictiune si la contact sexual.

Chlamydiaza este o infectie bacteriana cauzata de Chlamydia trachomatis, cu manifestari genito-urinare. Epidemiologic, infectia cu aceasta este cea mai raspandita infectie cu transmitere sexuala in randul tinerilor activi sexual. Atentie! Chlamydia trachomatis se mai numeste si infectia tacuta, fi indca manifestarile ei lipsesc.

Date statistice arata ca 70% dintre femei si 40% dintre barbati nu prezinta niciun simptom. De aceea, ginecologii spun ca este o infectie priculoasa, bacteria care o determina fiind agentul care duce la infertilitate.

Preventia infectiilor vaginale se face printr-o igiena riguroasa, evitarea obiectelor contaminate (toaleta publica), prudenta in alegerea partenerilor, folosirea prezervativului, dar si prin vizita la ginecolog, pentru controale. Comentarii

Lasa-ne comentariul tau