Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ghimpele ( Xantium spinosum L.)

22-12-2014

Este o planta ierboasa intalnita in flora spontana a zonelor de campie si deal. Ghimpele prezinta o tulpina ramificata, cu frunze elipsoidale si spini duri, trifurcati care fac recoltarea dificila.Ghimpele are proprietati antiinflamatoare, anticongestive, dezinfectante si cicatrizante. Este recomandat in adenomul de prostata (preventiv si curativ) si in afectiunii inflamatorii ale cailor urinare.

Ghimpele ( Xantium spinosum L.)


Descriere

Este o planta ierboasa intalnita in flora spontana a zonelor de campie si deal. Ghimpele prezinta o tulpina ramificata, cu frunze elipsoidale si spini duri, trifurcati care fac recoltarea dificila.

Produsul vegetal utilizat

Partea supraterestra inflorita (Xanthii herba).

Principii active

Acid cafeic, acid clorogenic, flavone, fitosteroli, saponozide, carotenoide, tanin, ulei volatil. Actiune farmacologica Ghimpele are proprietati antiinflamatoare, anticongestive, dezinfectante si cicatrizante.

Este recomandat in adenomul de prostata (preventiv si curativ) si in afectiunii inflamatorii ale cailor urinare. Are actiunea diuretica retinand selectiv ionii de K si Mg in sange.

Tratamentul cu ceai de ghimpe se face in cure care dureaza mai multe luni. Se administreaza intern sub forma de decoct, simplu sau asociat cu alte specii medicinale (mesteacan, urzica, matase de porumb, galbenele).

Observatii

In timpul curei cu ceai de ghimpe trebuie evitat consumul de condimente, alcool, bauturi si alimente acide.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau