Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Hiperactivitatea copiilor poate debuta in farfuria gravidelor

10-04-2017

De foarte multe ori, gravidele se lasa prada poftelor si nu tin cont daca alimentatia lor este una sanatoasa si corespunzatoare pentru fat. Acest lucru ii poate cauza mai tarziu copilului diverse afectiuni fizice, dar si de tulburari de comportament.

 Hiperactivitatea copiilor poate debuta in farfuria gravidelor


Una dintre problemele care se pot aparea la copil din cauza unei diete nesanatoase a mamei in timpul sarcinii, bazata pe grasimi si zaharuri, este hiperactivitatea, potrivit unui studiu realizat la Kings College din Londra.

Alimentatia nesanatoasa determina modificari genetice

Oamenii de stiinta au subliniat ca de vina pentru comportamentele excitabile ale copiilor, manifestate prin agitatie, incapacitate de concentrare si o activitate musculara excesiva, poate fi alimentatia junk-food a gravidei, bogata in produse procesate, sare, zahar si grase.

Cercetatorii au urmarit 83 de copii cu tulburari de comportament sau hiperactivitate precoce si 81 de copii fara un istoric de acest tip. Anamneza regimului alimentar al mamelor din timpul sarcinii, a descoperit ca nou-nascutii cu cel mai mare risc au fost expusi in uter la o dieta de tip fast food si junk food, inclusiv la produse industriale prelucrate grase si dulci.

Cauza acestui fenomen este data de modificarile genetice legate de aceasta dieta care ar perturba expresia unei gene, IGF2 (implicate in dezvoltarea fetala, inclusiv in cea a anumitor zone ale creierului asociate hiperactivitatii).

Ca urmare, specialistii insista ca o dieta sanatoasa si echilibrata in timpul in care copilul se afla in uter este esentiala pentru sanatatea mintala a copilului, pe langa cea fizica.

Este nevoie de terapie comportamentala

Pentru a rezolva aceasta problema a hiperactivitatii copilului, al carui comportament marcat de agitatie, gesturi stangace, repezeala, impulsivitate, indisciplinare, trecerea cu rapiditate de la o activitate la alta, probleme la scoala, imposibilitatea concentrarii atentiei mult timp, fluctuatii de dispozitie si accese de manie, trebuie luate masuri psihoterapice si educative. Se utilizeaza in special terapia comportamentala, uneori si anumite medicamente, cum ar fi cele psihostimulante si antidepresoare.   Comentarii

Lasa-ne comentariul tau