Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Hipotiroida

17-12-2014

Hipotiroidia este una dintre cele mai frecvente afectiuni tiroidiene, cu predominenta la sexul feminin. Hipotiroidia poate fi primara, secundara sau tertiara, organul primar afectat fiind tiroida, hipofiza, respectiv hipotalamusul.Forma tipica de hipotiroidie prezinta majoritatea manifestarilor descrise anterior. Tiroida este de obicei nepalpabila.

Hipotiroida


Hipotiroidia este una dintre cele mai frecvente afectiuni tiroidiene, cu predominenta la sexul feminin. Hipotiroidia poate fi primara, secundara sau tertiara, organul primar afectat fiind tiroida, hipofiza, respectiv hipotalamusul.

Consecintele deficitului de hormoni tiroidieni asupra diverselor aparate si sisteme: tegumente galbene, uscate, aspre si reci par uscat si rar, unghii striate, casante debit cardiac scazut, bradicardie peristaltism intestinal redus, constipatie, hipotonie a veziculei biliare crestere in greutate sindroame depresive, apatie, somnolenta, parestezii ale extremitatilor crampe musculare dureroase, lentoare a contractiei si relaxarii musculare anemie hipocroma anomalii ale ciclului menstrual cu amenoree, sterilitate, frigiditate, galactoree intoleranta la frig

Forma tipica de hipotiroidie prezinta majoritatea manifestarilor descrise anterior. Tiroida este de obicei nepalpabila.

Diagnosticul se stabileste: pe baza anamnezei, a examenului atent a bolnavului dozarea TSH si a hormonilor tiroidieni (T3, T4) radioiodocaptarea si scintigrama sunt uneori necesare mai ales pentru stabilirea etiologiei Tratamentul hipotiroidiei, indiferent de forma sa clinica, este substitutiv, prin administrarea de hormoni tiroidieni.

Tratamentul trebuie sa fie progresiv, mai ales la varstinici si in caz de hipotiroidie severa. Doza de hormoni tiroidieni ce va fi administrata, se stabileste in functie de severitatea deficitului hormonal a fiecarui bolnav.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau