Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Igiena bebelusului

09-12-2014

Baia generala zilnica este obligatorie cel putin in primul an de viata al copilului. Aceasta trebuie efectuata in conditii de igiena excelente, folosind apa la temperatura potrivita, o cadita proprie, produse cosmetice adaptate varstei. Spalati pielea bebelusului intai cu apa simpla, abia apoi folositi sapunul. Pentru a-l feri de frig, spalati-i parul abia la finalul baii.

Igiena bebelusului


In primele luni de viata, sanatatea este influentata in special de curatenie. Acordati maximum de atentie igienei bebelusului si astfel veti spori sansele de a-l tine departe de boli si ii veti asigura o dezvoltare armonioasa. Baia generala zilnica este obligatorie cel putin in primul an de viata al copilului. Aceasta trebuie efectuata in conditii de igiena excelente, folosind apa la temperatura potrivita, o cadita proprie, produse cosmetice adaptate varstei. Spalati pielea bebelusului intai cu apa simpla, abia apoi folositi sapunul.

Pentru a-l feri de frig, spalati-i parul abia la finalul baii. O data pe saptamana, dupa baita, ideal cand copilul a adormit, taiati-i unghiile folosind o forfecuta speciala, cu varful bont. In fiecare dimineata si seara, curatati pleoapele folosind un tampon de bumbac umezit cu ser fiziologic, tamponand usor, dinspre coltul intern al ochilor catre cel extern. Nu folositi acelasi tampon pentru ambii ochi.

Curatati cu regularitate urechile, pentru a ajuta la indepartarea cerumenului. Nu folositi betisoarele igienice in acest scop, deoarece se pot produce accidente. Acestea sunt bune doar pentru curatarea pavilioanelor urechilor. Cea mai buna metoda de indepartare a cerumenului este folosirea unui spray special.

O importanta speciala acordati igienei nasucului, pentru a-l ajuta pe copil sa respire usor si a evita orice disconfort cauzat de acumularea mucusului in nari. Folositi o pompita atunci cand observati mucus lichid si o solutie speciala, din farmacii, pentru a inmuia mucusul uscat. Dupa fiecare utilizare, spalati pompita cu apa si sapun. Igiena organelor genitale si a funduletului trebuie facuta de fiecare data cand ii schimbati scutecul.

Spalati zona cu apa calduta, apoi stergeti-o cu un prosop moale, de bumbac. Nu este necesara spalarea bebelusului cu sapun de fiecare data, deoarece ii poate provoca iritatii.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau