Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Igiena intima in timpul menstruatiei

04-12-2014

Igiena, fie ea intima sau corporala, constituie una dintre pincipalele preocupari ale societatii contemporane. Acordam astfel, o atentie din ce in ce mai sporita produselor pe care le alegem, materialelor pe care le purtam etc. In perioada menstruatiei trebuie sa tineti cont si de anumite recomandari speciale.

Igiena intima in timpul menstruatiei


Igiena, fie ea intima sau corporala, constituie una dintre principalele preocupari ale societatii contemporane. Acordam astfel, o atentie din ce in ce mai sporita produselor pe care le alegem, materialelor pe care le purtam etc. In perioada menstruatiei trebuie sa tineti cont si de anumite recomandari speciale.

In acest sens, medicii specialisti sustin ca nu ar trebui sa va hazardati in alegerea produselor cu un parfum cat mai placut, ci dimpotriva ar trebui sa va orientati spre produsele cele mai naturale. De asemenea, trebuie sa acordati o atentie mai mare igienei mainilor si sa va spalati si inainte si dupa schimbarea absorbantului sau a tamponului intern, deoarece orice tip de bacterie regasita la nivelul mainilor sau al buricelor degetelor poate fi o sursa de infectie din momentul in care a venit in contact cu zona vulvo-vaginala.

In timpul menstruatiei nu uitati sa schimbati absorbantul la fiecare patru ore, indiferent daca este sau nu plin pentru ca in felul acesta stopati proliferarea bacteriilor. Raportul sexual nu este indicat in aceasta perioada tot din cauza faptului ca sunteti mai sensibile fata de infectii. Multe dintre femei, resimt in aceasta perioada o nevoie mai acuta si mai frecventa de a se spala.

Evitati spalaturile intravaginale frecvente fiindca riscati sa distrugeti flora naturala, crescand astfel riscul aparitiei unor infectii.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau