Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Igiena urechilor, sa ne schimbam obiceiurile

04-12-2014

Din ce in ce mai multe persoane au inteles importanta igienei bucale nazale si utilizarii unui spray nazal. De ce atunci ar persevera in obiceiuri periculoase pentru igiena urechilor? Urechile au nevoie de ingrijire siguranta insa pentru acest lucru trebuie sa ne schimbam obiceiurile. Este necesar sa ne punem problema igienei urechilor. Cerumenul este foarte important si de el trebuie sa ne ocupam cu regularitate. Insa cum s-o facem?

Igiena urechilor, sa ne schimbam obiceiurile


Din ce in ce mai multe persoane au inteles importanta igienei bucale, nazale si utilizarii unui spray nazal. De ce atunci, ar persevera in obiceiuri periculoase pentru igiena urechilor? Urechile au nevoie de ingrijire, siguranta, insa pentru acest lucru trebuie sa ne schimbam obiceiurile. Este necesar sa ne punem problema igienei urechilor. Cerumenul este foarte important si de el trebuie sa ne ocupam cu regularitate. Insa cum s-o facem? Doua idei sunt importante de retinut: nu trebuie sa introducem niciodata corpuri straine in urechi, cerumenul are nevoie sa fie respectat. Cu alte cuvinte, urechile au nevoie de blandete.

CERUMENUL TOTAL RESPECTAT! Cerumenul, popular denumit "ceara urechilor", reprezinta un ansamblu de secretii ale glandelor din conductul auditiv. Este o substanta a carei cantitate si consistenta este specifica fiecarui individ. Rolul sau este foarte important: Curata conductul auditiv, fixand impuritatile (praf, nisip, murdarie), apoi, datorita miscarii sale, le antreneaza spre exterior cu viteza cresterii unghiei. Este un lubrifiant care protejeaza impotriva uscaciunii si iritatiei mucoasei. Este antibacterian si antifungic. Cerumenul este deci indispensabil unei bune functionari a urechilor si e necesar sa fie respectat si protejat. Nu trebuie sa ne incapatanam sa-l indepartam cu orice pret. Orice corp strain introdus in conductul auditiv reprezinta un potential pericol: Poate impinge cerumenul la baza canalului auditiv si deci exista riscul formarii dopurilor de ceara (obstructie). Poate perfora timpanul. Bumbacul se poate detasa de betisor si ramane in ureche. Cabinetele medicilor sunt vizitate in mod regulat de catre pacienti care sufera in urma utilizarii unui betisor de ureche. Ele trebuie folosite doar pentru curatarea pavilionului si a deschiderii conductului auditiv si ... pentru machiaj.

Teama de a folosi solutii de curatat urechile sau folosirea incorecta a betisoarelor de urechi poate duce la aparitia unor infectii sau a dopurilor de ceara, care, la randul lor, au urmatoarele consecinte asupra urechii: eczeme, micoze, diminuarea auzului, ameteli, dureri. Daca dopul de ceara este deja format nu trebuie sa ne tratam singuri; este necesar sa cerem sfatul medicului!

CONDUCTUL AUDITIV ARE NEVOIE DE NOI OBICEIURI Pentru a mentine curate urechile, cel mai indicat este sa se utilizeze un spray auricular de 2-3ori pe saptamana. Desi este un gest nou, neobisnuit pentru urechi datorita micilor pocnituri care acompaniaza utilizarea lui in momentul difuziei picaturilor fine, perioada de acomodare este scurta. IGIENA CU BLANDETE A URECHILOR Un spray pare a fi solutia ideala. Din acest motiv Laboratoarele Urgo au descoperit un spray auricular isotonic Humex Spray, cu un pH neutru si o difuzare in picaturi fine. Isotonic inseamna ca are o concentratie in sare la fel cu cea a organismului.

SOLUTIA HUMEX SPRAY AURICULAR Curata conductul auditiv, in principal, prin actiunea mecanica a jetului sau si indeparteaza elementele nedorite care se depun si le duce cu el. Este deci indispensabil mentinerii curateniei urechilor in mod regulat (2-3 ori pe saptamana). Poate fi utilizat in cazul unor factori de mediu agresivi: praf, nisip, murdarire, dar si pentru purtatorii de aparate auditive. Humex Spray Auricular poate fi utilizat atat de barbati cat si de femei, de muncitori in mediu cu pulbere si praf, dar si de catre varstnicii purtatori de proteze auditive. Adaugati un nou gest pentru mentinerea curateniei si sanatatii corpului dumneavoastra: sprayul auricular!
Comentarii

Dorel M.
Daca exista in vanzare in reteaua farmaciilor dona si cat costa un tub.

Pretul este in jur de 50 de lei. pentru a afla daca este disponibil sau daca se poate comanda prin reteaua de framcii Dona, puteti scrie la office@farmaciiledona.ro sau intreba direct in farmacii.

Lasa-ne comentariul tau