Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Implantul dentar fara taieturi

23-10-2017

Zambet perfect intr-un timp cat mai scurt, cu material si tehnologie moderne si performante si disconfort minim. Sunt doar cateva exemple dintr-o serie lunga de avantaje pe care le ofera medicina stomatologica astazi, cu ajutorul stomatologiei digitale.

Implantul dentar  fara taieturi


Zambet perfect intr-un timp cat mai scurt, cu material si tehnologie moderne si performante si disconfort minim. Sunt doar cateva exemple dintr-o serie lunga de avantaje pe care le ofera medicina stomatologica astazi, cu ajutorul stomatologiei digitale.

Aceste avantaje se refera la standarde foarte inalte, iar pacientul va avea de facut numai o singura vizita la medicul dentist, vizita in urma careia isi va rezolva problemele medicale intr-un mod eficient.

Fara durere si cat mai putin invaziv. Si la aceste standarde se aliniaza si implantul dentar. Rapid, fara durere, fara taieturi si cu avantaje nenumarate.

Daca tratamentul conventional in cazul implantului implica o procedura chirurgicala pentru a-l insera in os, o perioada de asteptare in care implantul face legatura cu osul, asa-numita perioada de osteointegrare, de minimum sase luni, si inca doua-trei sedinte pentru protezare, noile sisteme nu necesita interventii chirurgicale, nu au nevoie de timp de vindecare si se pot realiza intr-o singura zi.

Cum se realizeaza?

Practic, este nevoie de doua etape.

Prima, consultatia. Se scaneaza 3D oasele maxilare, se amprenteaza dintii pentru forma, muscatura si marime si se proiecteaza viitorii dinti. Se afla astfel dimensiunea exacta a implanturilor. Sunt livrate apoi de catre laborator, inclusiv cu ghidul de montare. Aceasta prima etapa din procesul de implantare fara taieturi se realizeaza cu ajutorul computerului tomograf 3D, de ultima generatie.

A doua etapa si ultima – implantarea. Imaginile digitale si tehnicile noi permit implantul fara taieturi, prin gingie, fara bisturiu si astfel este prevenita necesitatea unei a doua interventii. Nu exista riscul pozitionarii gresite a dintilor, principala cauza a problemelor aparute dupa realizarea implantului. Pozitionarea implantului este perfecta.

In ziua interventiei, pacientul va pleca acasa cu o coroana temporara atasata implantului, care va fi tinuta timp de aproximativ doua luni. Asta pentru ca nu toti pacientii sunt compatibili cu aceasta procedura.

Exista cateva conditii pentru ca procedura sa fie de succes:

Duritatea osului este suficienta pentru a obtine stabilitate in timpul plasarii implantului.

•Cantitatea osoasa este suficienta pentru plasarea implantului.

•Absenta obiceiurilor care impun o presiune asupra implanturilor, cum ar fi bruxismul.

•Respectarea regulilor de igiena si nutritie.

Avantajele acestei proceduri

•Este mai ieftin (restaurarea danturii prin acest sistem inovator este mai ieftina decat restaurarea prin implant dentar clasic).

•Tratamentul este posibil intr-o singura zi.

•Fara durere. Datorita tehnicilor de anestezie utilizate, implantul dentar este realizat fara durere.

•Are garantie pe termen lung.

•Asigura recuperarea si functionalitatea totala in numai 24 de ore.

•Evitarea complicatiilor. Sunt eliminate necesitatea unor proceduri precum extinderea structurii osoase a maxilarului (aditie de os) si complicatiile legate de sinusuri.

Trendul in stomatologia moderna este sa se reduca foarte mult vizitele la stomatolog, atat ca numar, cat si ca timp petrecut de pacienti pentru a-si rezolva problemele.

DR. RAZVAN BOBERIS

Medic stomatolog, Manager

CLINICA 32, Bucuresti
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau