Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Importanta alimentatiei sanatoase

26-01-2017

Nimeni nu poate nega faptul ca alimentatia copilului influenteaza direct sanatatea si dezvoltarea acestuia. De aceea, este extrem de important sa-i asiguri celui mic ceea ce este esential in alimentatie.

Importanta alimentatiei sanatoase


Iata cele mai importante vitamine de care are nevoie: 

Vitamina A se gaseste in morcovi, spanac, ceapa verde, rosii, salata, ardei, dar si in unele produse de origine animala: ficat, lapte, galbenus si peste. 

Vitaminele din grupul B sunt vitale dezvoltarii celui mic. Absenta acestora determina stari de oboseala, nervozitate, dar si scaderea apetitului. Vitaminele B se regasesc in carnea de vita si pasare, oua, dar si in spanac.

Rolul vitaminei C este acela de a sustine organismul in fata infectiilor, practic de a creste rezistenta organismului. In plus, aceasta contribuie si la imbunatatirea absorbtiei intestinale. O regasesti in majoritatea legumelor si fructelor proaspete care este bine sa nu lipseasca din alimentatia copilului. 

Vitamina D se gaseste in ficat, galbenus si peste. Cum probabil cunosti, razele ultraviolete, abundente pe timpul verii, favorizeaza sinteza vitaminei D de catre organism. In schimb, iarna, acest lucru este mai putin posibil din cauza faptului ca soarele se arata mai putin, iar vremea rece nu permite expunerea organismului la razele solare. Suplimentarea se face cu picaturi ce contin vitamina D, insa acestea se pot administra numai la recomandarea medicului pediatru, in functie de necesarul organismului copilului. Totodata, nu trebuie sa uiti ca vitamina D este prescrisa sub forma de picaturi, inca din primele zile de viata ale copilului. 

Vitamina E se gaseste in cereale, lapte, dar si in legumele verzi. Nu uita ca aceasta ajuta la dezvoltarea neuromotorie a celui mic.

Vitaminele exista din belsug in zarzavaturi, legume si fructe proaspete, de aceea este indicat sa-i dai celui mic din belsug. Comentarii

Lasa-ne comentariul tau