Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Importanta laptelui matern si beneficiile pompei de san

04-12-2014

Hranirea copilului nu este doar un simplu act de nutritie ci de asemenea oportunitatea de a arata si de a darui copilului dumneavoastra toata dragostea pe care o aveti pentru el intr-un mod exceptional care nu se poate compara cu nimic altceva. O mama care alege in mod constient hranirea naturala cladeste legaturi emotionale cu copilul care pot fi determinante pentru dezvoltarea ulterioara a copilului mai ales pe plan emotional si mai tarziu in formarea sa ca fiinta umana.

Importanta laptelui matern si beneficiile pompei de san


Hranirea copilului nu este doar un simplu act de nutritie ci, de asemenea, oportunitatea de a arata si de a darui copilului dumneavoastra toata dragostea pe care o aveti pentru el intr-un mod exceptional care nu se poate compara cu nimic altceva. O mama care alege in mod constient hranirea naturala, cladeste legaturi emotionale cu copilul, care pot fi determinante pentru dezvoltarea ulterioara a copilului, mai ales pe plan emotional, si, mai tarziu, in formarea sa ca fiinta umana.

Tinerele mame, in general, nu realizeaza responsabilitatea pe care o au in sfera emotionala, care este atat de importanta in dezvoltarea copilului, atunci cand iau decizia de a opri hranirea de la san. Teoretic, mamele sunt inzestrate cu darul de a putea hrani pe cale naturala. Forma sau marimea sanului nu influenteaza apetitul bebelusului sau timpul de alaptare. Nu e nicio noutate daca va spunem ca productia de lapte exista, de fapt, in mintea dumneavoastra.

Creierul produce doi hormoni care stimuleaza productia de lapte: prolactin care obliga glandele mamare sa produca lapte si hormonul denumit oxitocina care stimuleaza contractiile glandelor mamare permitand astfel curgerea laptelui. Acest proces este sustinut si stimulat de actiunea de sugere a copilului.

Foarte des, gandul de a alapta sau atingerea fetei copilului in mod accidental cu sfarcul, pot transmite automat semnale creierului, initiind astfel procesul de producere a laptelui. De aceea, alaptarea bebelusului de cate ori acesta cere, este esentiala pentru eficacitatea procesului - in timpul suctiunii, copilul asigura reglarea cantitatii de lapte in functie de nevoile sale. Este foarte important pentru dumneavoastra sa fiti linistita, calma, concentrata in timpul alaptarii in ciuda tuturor inconvenientelor care probabil pot aparea de-a lungul primelor zile sau saptamani dupa nastere. Fiti atenta ca bebelusul sa prinda sfarcul asa cum trebuie. Dupa cateva momente va veti alatura, cel mai probabil, cercului de mame care sustin alaptarea drept una dintre cele mai frumoase experiente din viata.

Nu va ingrijorati daca imediat dupa nastere veti vedea un lichid galbui in loc de laptele la care va asteptati. Se numeste corasla si contine o cantitate enorma de anticorpi si celule de imunitate (doctorii afirma ca este antibiotic natural). Dupa cateva zile corasla este inlocuita de laptele bogat in calorii si grasimi. Compozitia laptelui este modificata pe parcurs in functie de nevoile copilului. La inceput este transparent, menit sa satisfaca setea bebelusului, apoi din ce in ce mai gros asigurand cantitatea optima de elemente nutritive necesare copilului.

Amintiti-va sa hraniti bebelusul in timpul noptii - laptele este mai nutritiv, iar alaptarea este mai eficienta pentru ca organismul produce cele mai mari cantitati de prolactina. Cel mai bun lucru pentru bebelus este atunci cand acesta poate sa fie alaptat direct de la san. Exista totusi situatii cand nu este posibil, iar dumneavoastra veti lua decizia sa pompati laptele din san si sa hraniti copilul cu sticluta (amintiti-va ca laptele pompat are aceleasi calitati).

Se intampla, de asemenea, ca inconvenientele pe care le experimentati sa va motiveze sa luati decizia de a va mulge. In acest caz, pompa de piept este foarte utila si va usureaza munca. Va prezentam o lista cu cateva cazuri care pot determina mamele sa aleaga metoda mulgerii:

existenta laptelui excesiv (acest lucru se intampla, de obicei, intre a doua si a cincea zi dupa nastere) - pompand laptele excesiv ajutati bebelusul sa prinda sfarcul mai usor si mai bine;

daca sfarcul se ascunde in piept cand pauza dintre alaptari este prea mare, pompati o cantitate mica de lapte si veti observa ca sanul se va inmuia, se va relaxa, iar sfarcul se va expune din nou permitand bebelusului sa-l poata prinde corect; cand aveti prea putin lapte si va intrebati daca trebuie sa recurgeti la alta alternativa de nutritie - pompand laptele cu ajutorul pompei de san Canpol babies Premium Brest Pump veti stimula lactatia si veti creste cantitatea de lapte produsa;

daca dupa ce ati alaptat simtiti ca pieptul nu a fost golit in totalitate - folosind pompa de piept va veti proteja sanii impotriva stagnarii laptelui, iar bebelusul poate fi hranit intre mesele obisnuite cu laptele muls, daca considerati ca nu este satul.

AMINTITI-VA: Pompa de piept este eficienta nu numai in cazul dificultatilor care apar pe parcursul hranirii ci si atunci cand totul merge bine, iar hranirea suplimentara poate aduce beneficii suplimentare. Bineinteles, alaptatul natural este intotdeauna recomandat drept cea mai buna solutie!

Daca copilul este bolnav si nu vrea sa suga - mulgetiva la fiecare 3 ore si veti stimula si mentine lactatia.

Daca bebelusul nu ia in greutate suficient de repede (incercati sa ascultati sfatul medicului prima data) - pompati laptele cu e.g. Canpol babies Premium Brest Pump stimuland lactatia si veti putea hrani bebelusul intre mesele obisnuite.

Multe clinici ofera pacientilor lor oportunitatea de a folosi pompele electrice care sunt destul de eficiente, dar multe femei s-au plans de disconfort psihologic (rezultat din lipsa de intimitate si de zgomotul cauzat de motor). Cele mai convenabile metode de mulgere (care au fost confirmate chiar de mame) sunt pompele manuale. Fiecare pompa este testata si verificata de profesionisti. Canpol babies Premium Brest Pump a primit aprecieri pozitive din partea Institutului Mother & Child din Polonia. SFATURI UTILE:

Daca folositi pompa de piept in mod frecvent (ex: la servici) utilizati sutienele de alaptare Canpol babies pentru mamici, care sunt prevazute cu flapsuri speciale. Pentru a evita iritarea mamelonului puteti folosi protectiile de sfarc si tampoanele de san Canpol babies.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau