Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Impotenta, capat de drum sau obstacol tratabil?

05-02-2018

Impotenta, numita si disfunctie erectila, reprezinta o problema extrem de importanta atat pentru barbatul afectat cat si pentru relatia sa de cuplu. Aceasta poate duce la stari de nesiguranta si frustrare si la depresii care pot avea, in timp, consecinte grave. Impotenta se manifesta prin incapacitatea de a intra in erectie sau printr-o erecti mult prea slaba pentru a avea un contact sexual complet si satisfacator.

Impotenta, capat de drum sau obstacol tratabil?


Cei mai afectati sunt barbatii trecuti de varsta de 40 de ani si, conform statisticilor, 1 din 10 barbati din lumea intreaga sufera de disfunctie erectila.

Cele mai des cazuri au fost observate la persoanele care sufera de diabet (70% din cazuri) si care fumeaza mai mult de un pachet de tigari pe zi.

De asemenea, nu trebuie ignorate cauzele psihologice precum stresul si anxietatea deoarece acestea contribuie la 10-20% dintre cazurile de impotenta.

Disfunctia erectila poate fi tratata in primul rand prin intelegere si rabdare din partea partenerei de viata. Pentru aceasta comunicarea in cuplu este esentiala. Barbatii care au disfunctii erectile trebuie sa discute deschis despre problema lor cu partenera de viata si sa incerce sa se ajute reciproc.

Persoanele care sufera de impotenta trebuie sa fie constiente ca au nevoie de ajutorul unui specialist care ar putea recomanda, eventual, un tratament medicamentos.

Inainte de toate, insa, este necesar un examen fizic pentru a exclude posibilitatea unei leziuni sau a efectelor secundare ale unor medicamente sau afectiuni precum diabetul ori hernia de disc.

Sfatul unui specialist este esential pentru a reveni la o viata sexuala normala. Din pacate, insa, potrivit statisticilor, doar 33% dintre barbatii care se confrunta cu aceasta problema cauta ajutor.

Printre metodele de tratament ale impotentei se numara medicamente specifice, ce trebuie administrate numai la recomandarea unui medic, interventia chirurgicala, deosebit de utila daca pacientul sufera un blocaj la una dintre arterele care conduce sangele catre penis si tratamentele hormonale cu testosteron. De asemenea, nu trebuie ignorata utilitatea sedintelor de psihoterapie.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau