Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

In vacanta si calatorie cu diabet zaharat

18-06-2018

Diabetul zaharat nu este un obstacol in organizarea calatoriilor si a vacantelor. Dar pentru ca vacantele si concediile sa se desfasoare linistit sunt recomandate cateva precautii. Daca plecati in strainatate este important sa obtineti inainte cardul european de sanatate care va va putea oferi o protectie in caz de urgenta medicala vitala.

In vacanta si calatorie cu diabet zaharat


Sa aveti cu dumneavoastra o reteta completa (medicamente si materiale asociate- tipuri de ace, de aparat de masurat glicemia, de tipuri de stilouri de insulina, etc). Numele medicamentelor trebuie sa fie indicate cu denumirea comuna internationala. Sa pastrati aceste documente la dumneavoastra si sa fie tot timpul la indemana in cazul in care ar putea aparea o urgenta medicala in avion, de exemplu.

Daca sunteti plecat intr-o calatorie pe durata mai lunga, de cateva saptamani, solicitati medicului de familie sau medicului diabetolog sa va elibereze medicamentele pentru o durata superioara unei luni. Sa prevedeti inainte de a pleca din tara o asigurare de calatorie care sa va permita revenirea in tara in caz de decompensare sau problema importanta de sanatate.

Procurati un card de diabetic in engleza si un document cu toate vaccinarile la zi in limba engleza.

In trusa de medicamente de calatorie sa prevedeti in plus de tratamentele medicale uzuale, antialgice, antiinflamatoare si pansamente de protectie pentru plagi uscate si cu secretii.

In bagajul de mana este bine sa aveti medicatia uzuala si in plus biscuiti si fructe (mere sau portocale) care sa permita o sursa rapida de glucide.Respectati limita de 100 ml de lichide in bagajul de mana. Luati doar doza de insulina pentru  o zi in bagajul de mana si stocati rezervele sau celelalte stilouri de insulina in bagajul de cala. Sa purtati la indemana certificatele medicale si reteta redactate intr-o limba de circulatie internationala (de preferinta in engleza).

In calatorie, privilegiati apa cumparata in recipiente de sticla sau plastic de izvor si evitati apa curenta.

Supravegheati sanatatea picioarelor, prin purtarea de incaltaminte comoda; sa aveti comprese sterile si pansamente hidrocoloide pentru a ingriji eventuale rani ce pot aparea.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau