Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Incaruntirea prematura poate fi prevenita

30-12-2014

Condiția esențială pentru a avea o podoabă capilară de invidiat este ca nutrienții din sângele care o hrănește să provină dintr-un corp sănătos.

Incaruntirea prematura poate fi prevenita


Foarte multă lume se gândește la podoaba capilară ca la ceva separat de corp, însă părul este de fapt o prelungire a scalpului și este compus din acelaşi tip de celule care există în compoziţia stratului extern al pielii. Firele se dezvoltă din foliculi, care îşi au fundația în epidermă, iar glandele sebacee din scalp secretă o substanţă uleioasă numită sebum ce hrănește părul. Așadar, condiția esențială pentru a avea o podoabă capilară de invidiat este ca nutrienții din sângele care o hrănește să provină dintr-un corp sănătos.

Stresul, una dintre principalele cauze ale incaruntirii

Alimentaţia insuficient de hrănitoare, stresul - care produce o tensiune mare în scalp - și mediul toxic (poluarea) sunt principale vinovate de albirea prematură a părului. Încărunţirea poate avea şi o componentă ereditară - astfel, dacă cineva din familie a albit de tânăr, este foarte probabil ca acest lucru să se transmită urmașilor. Alte cauze ce pot contribui la acest rezultat nedorit pot fi igiena insuficientă, spălarea pe cap cu apă excesiv de fierbinte, uscarea cu foenul şi vopsirea frecventă cu substanțe chimice, invazive.

Vitaminele din complexul B sunt esențiale

Pentru a preveni încărunțirea prematură este important să urmăriți să aveți în fiecare zi o alimentație echilibrată, care să includă suficienți nutrienți, în special vitaminele din complexul B (cu precădere vitamina B5), fier și iod. Consumați cu regularitate fructe și legume proaspete și ficat. De asemenea, este bine de știut că elementele din cadrul complexului de vitamine B ce acţionează împotriva încărunţirii pot fi produse și de bacteriile sănătoase, în tractul instestinal. Pentru ca acest lucru să se întâmple, nu uitaţi să consumaţi zilnic iaurt integral şi să luaţi o linguriţă cu drojdie proaspătă înainte de fiecare masă.

De asemenea, puteți lua suplimente cu vitamine şi minerale. Este foarte important să consumați cât mai puține produse pe bază de făină albă (pâine albă, paste, dulciuri de patiserie), băuturi carbogazoase și mezeluri. Aceste produse, numite de cercetători şi „devitalizante”, nu fac decât să îmbătrânească prematur organismul.

Amla, un remediu naturist recunoscut

Pe lângă un stil de viață sănătos și suplimentarea cu vitamine și minerale, există și unele remedii naturiste ce pot ajuta în această problemă. Unul dintre acestea este știrul, care despre care se spune în popor că este eficace în problemele legate de podoaba capilară. Tăiaţi mărunt frunzele de ştir şi apoi pisaţi-le, astfel încât să obţineţi cât mai mult suc. Aplicaţi acest suc pe scalp, masând. Vă ajută să vă păstraţi culorea părului şi îl păzeşte de albirea prematură.

De asemenea, îi stimulează creşterea şi-l păstrează mătăsos. Și amla, o plantă numită și agrișă indiană, are efect benefic în ceea ce privește stoparea procesului de încărunţire. Pudra din fructele sale se lasă la înmuiat, se combină cu ulei de cocos și apoi se masează scalpul.Comentarii

Lasa-ne comentariul tau