Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Incontinenta urinara: rolurile produselor de igiena intima

05-12-2014

Pentru persoanele cu incontinenta urinara in forma cronica, la care terapia chirurgicala ori medicamentoasa nu are efecte, solutia paliativa (care atenueaza simptomul marcant, sporind calitatea vietii bolnavului, fara a influenta nicicum cauza problemei) o reprezinta pungile colectoare de urina, tampoanele si slipurile absorbante, scutecele speciale.

Incontinenta urinara: rolurile produselor de igiena intima


Pentru persoanele cu incontinenta urinara in forma cronica, la care terapia chirurgicala ori medicamentoasa nu are efecte, solutia paliativa (care atenueaza simptomul marcant, sporind calitatea vietii bolnavului, fara a influenta nicicum cauza problemei) o reprezinta pungile colectoare de urina, tampoanele si slipurile absorbante, scutecele speciale. Accesoriile adjuvante in cazul incontinentei urinare sunt produse care le optimizeaza bolnavilor semnificativ calitatea existentei, le permit sa participe cat de cat activ in viata publica si pe piata muncii.

Produsele absorbante pentru incontinenta urinara, ca sa fie realmente folositoare, trebuie sa fie adecvate nevoilor beneficiarului. Mai precis, sa corespunda in functie de gradul de evolutie a bolii, sa tina cont de stilul vietii pacientului, de gradele lui de independenta si mobilitate, nu in cele din urma de situatia lui pecuniara.

Reputati specialisti in domeniul medical au declarat clar si in mod public ca incontinenta urinara reprezinta o grava chestiune de sanatate, care, prin faptul ca incapaciteaza si izoleaza bolnavii, majoreaza indirect costurile pentru intreaga societate. Sentimentul de normalitate este un factor foarte important pentru pacientii cu incontinenta, pentru ca ei sa nu fie considerati ca fac nota discordanta in societate.

Tocmai de aceea, produsele de absorbtie optime nu sunt prea voluminoase (nu se observa pe sub haine), nu fasaie la fiecare miscare, nu miros urat, chiar dupa o mentinere mai indelungata a urinei (eventual contin elemente active odorizante), pastrandu-si calitatea de baza, de a prelua si a mentine in interior lichidul rezidual.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau