Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Incontinenta urinara - Sfaturi pentru alegerea absorbantului optim

04-12-2014

Incontinenta urinara este o afectiune complexa, cu implicatii ce nu trebuie neglijate si mai ales dificil de rezolvat la modul absolut, in marea majoritate a situatiilor. Solutia paliativa (care atenueaza simptomul marcant, sporind calitatea vietii bolnavului) o reprezinta produsele absorbante pentru incontinenta.

Incontinenta urinara - Sfaturi pentru alegerea absorbantului optim


Incontinenta urinara este o afectiune complexa, cu implicatii ce nu trebuie neglijate si mai ales dificil de rezolvat la modul absolut, in marea majoritate a situatiilor. Solutia paliativa (care atenueaza simptomul marcant, sporind calitatea vietii bolnavului) o reprezinta produsele absorbante pentru incontinenta. Pentru alegerea produsului absorbant optim, iata cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont.

Gradul de incontinenta. Pentru persoanele ce prezinta pierderi incontrolabile de urina, in doze reduse si cu frecventa neregulata, este potrivit un produs ajutator de dimensiuni mici, folosit non-stop. Pacientii care au mictiuni in cantitati semnificative, dar pe care le pot tine in frau pentru scurte perioade pot considera ca nu este necesar sa poarte un mijloc profilactic cand se afla acasa, insa au nevoie de un absorbant puternic, in afara. Produsul trebuie sa retina urina rapid si sa o distribuie in material. Gradul de mobilitate.

In general, oamenii activi, care nu au deficiente notabile legate de deplasare, dexteritate, agerime mentala, sunt capabili sa isi schimbe produsele atunci cand doresc, putandu-se descurca lesne cu absorbante de mici dimensiuni. Nu la fel stau lucrurile cu persoanele incontinente care au nevoie de un insotitor, avand o autonomie redusa sau cu persoanele complet imobilizate.
Usurinta in manevrabilitate si stabilitatea. Chiar si produsele cu factor de absorbtie major se pot dovedi inutile daca se pun sau se scot dupa indelungi stradanii si, in special, daca nu se mai afla la locul potrivit in momentul in care intervine incontinenta. Mentinerea in punct fix a absorbantelor/ scutecelor depinde mult de adaptabilitatea lor la lenjeria intima sau de [i]"puterea"[/i] benzilor adezive.

Produsele care respecta forma anatomica sunt mai sigure decat cele dreptunghiulare.
Discretia. Sentimentul de normalitate este un factor foarte important pentru pacientii cu incontinenta. Asadar, produsele de absorbtie optime pentru suferinzii activi nu sunt prea voluminoase (nu se observa pe sub haine), nu fasaie la fiecare miscare, inhiba mirosul neplacut de urina, chiar dupa o mentinere mai indelungata (contin particule care neutralizeaza izul de urina specific). Capacitatea de retentie. Materialele constitutive, nu doar ca trebuie sa absoarba rapid si in doza mare urina, ci si sa o retina la nivelul patului absorbant. Indicatorul de umiditate este util celor care au in grija persoane incontinente, ajutandu-i sa schimbe scutecul/absorbantul la momentul potrivit, astfel incat sa minimizeze riscul pierderilor de urina in exteriorul scutecului.

Confortul. Produsele absorbante de calitate sunt astfel concepute incat, pe durata utilizarii, asigura o protectie maxima, inhiba mirosul neplacut de urina, respecta forma anatomica si pastreaza tegumentele uscate in zona de contact. Costul. Abordarea traditionala (pret unitar) s-a dovedit a nu fi eficienta. Costul total (care include si costurile suplimentare generate de scurgeri ce necesita schimbarea lenjeriei, spalare etc.) este mult mai elocvent. In acest sens, un produs performant, desi mai scump, elimina cheltuielile indirecte, reducand costurile administrarii cu pana la 40%.
Comentarii

Constantin P.
as vrea sa vad si preturi.

Lasa-ne comentariul tau