Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Informatii utile in perioada neonatala

04-12-2014

In perioada neonatala (primele 30 de zile de la nastere) dozele medicamentelor administrate se calculeaza in functie de greutatea corporala. In aceasta perioada, toxicitatea medicamentelor este mai mare din cauza dezvoltarii insuficiente a functiei de epurare a rinichilor si a deficitului enzimatic.

Informatii utile in perioada neonatala


In perioada neonatala (primele 30 de zile de la nastere) dozele medicamentelor administrate se calculeaza in functie de greutatea corporala. In aceasta perioada, toxicitatea medicamentelor este mai mare din cauza dezvoltarii insuficiente a functiei de epurare a rinichilor si a deficitului enzimatic. Injectiile intramusculare dureroase trebuie evitate la copil. Unele medicamente influenteaza testele de laborator (analizele medicale).

Exemple: aspirina, paracetamolul, antiacidele, carbamazepina, enalaprilul, eritromicina, tetraciclinele, furosemidul, produsele ce contin estrogeni etc.
Febra poate fi de cauza infectioasa: infectii genereale, localizate sau profunde si de cauza neinfectioasa, aseptica: neoplasm, reactii alergice, reactii adverse ale unor medicamente, cauze psihice, boli neurologice (meningita, traumatisme, accidente vasculare), boli metabolice (deshidratare, acidoza, uremie, guta).
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau