Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Bronșiolita, una dintre cele mai frecvente afecțiuni la copiii până în 2 ani

Bronșiolita este o afecțiune a tractului respirator inferior care afectează sugarii și copiii cu vârsta până în 2 ani cauzată de virusul respiratoriu sincițial (VRS). Marea majoritate a copiilor au cel puțin o bronșiolită, mai ales după intrarea în colectivitate. De obicei, cazurile de bronșiolită nu sunt severe și trec în 2-3 săptămâni fără tratament (dar cu monitorizare), însă există și cazuri în care copiii au manifestări severe și necesită tratament și chiar spitalizare pentru a preveni complicațiile.

Febra la copii, sau răspunsul organismului la diferite infecții

Febra este un factor de stress ridicat pentru părinți, în cazul în care copilul face febră, un factor de risc pentru femeile însărcinate (putând fi chiar cauza unui avort spontan) sau o stare tare neplăcută pentru pacientul cu febră (fie adult sau copil).

Ce îi spun copilului despre păduchi

Pediculoza este o afecțiune banală, precum viroza, numai că este încă tratată ca o boală rușinoasă. Copiii, care pot lua cu ușurință păduchi indiferent de gradul de igienă personală, se pot simți stigmatizați atât în propria familie, cât și la școală sau la grădiniță și în grupul de prieteni.

Șapte pași pentru a crește imunitatea copilului

Pentru părinți și bunici, una dintre cele mai mari spaime, deci griji, este legată de îmbolnăvirea copilului. Din această cauză, de multe ori, copiii sunt prea îmbrăcați, prea cocoloșiți sau chiar îndopați cu mâncare sau nu li se permite să se joace în voie.

Îngrijirea copilului cu ADHD

Creşterea unui copil cu ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), adică deficit de atenţie sau tulburare hiperkinetică - un sindrom ce vizează surprinzător de mulţi copii dar şi adulţi (1 din 10 copii cu vârste între 5 şi 17 ani, respectiv 1-5% dintre adulţi) – presupune numeroase provocări pentru părinţi.

Alăptarea la sân imediat după naştere, cel mai eficient scut de protecţie pentru nou-născut

Alăptarea la sân în mai puţin de o oră după naştere reduce riscurile ca sugarul să contacteze o infecţie sau să sufere de malnutriţie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). De asemenea, alăptarea la sân a tuturor sugarilor în primii doi ani de viaţă duce, conform estimărilor aceleiaşi organizaţii, la salvarea vieţilor a peste 820.000 de copii în fiecare an.

< 123456789