Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Ce îi spun copilului despre păduchi

Pediculoza este o afecțiune banală, precum viroza, numai că este încă tratată ca o boală rușinoasă. Copiii, care pot lua cu ușurință păduchi indiferent de gradul de igienă personală, se pot simți stigmatizați atât în propria familie, cât și la școală sau la grădiniță și în grupul de prieteni.

Șapte pași pentru a crește imunitatea copilului

Pentru părinți și bunici, una dintre cele mai mari spaime, deci griji, este legată de îmbolnăvirea copilului. Din această cauză, de multe ori, copiii sunt prea îmbrăcați, prea cocoloșiți sau chiar îndopați cu mâncare sau nu li se permite să se joace în voie.

Îngrijirea copilului cu ADHD

Creşterea unui copil cu ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), adică deficit de atenţie sau tulburare hiperkinetică - un sindrom ce vizează surprinzător de mulţi copii dar şi adulţi (1 din 10 copii cu vârste între 5 şi 17 ani, respectiv 1-5% dintre adulţi) – presupune numeroase provocări pentru părinţi.

Alăptarea la sân imediat după naştere, cel mai eficient scut de protecţie pentru nou-născut

Alăptarea la sân în mai puţin de o oră după naştere reduce riscurile ca sugarul să contacteze o infecţie sau să sufere de malnutriţie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). De asemenea, alăptarea la sân a tuturor sugarilor în primii doi ani de viaţă duce, conform estimărilor aceleiaşi organizaţii, la salvarea vieţilor a peste 820.000 de copii în fiecare an.

Impactul somnului insuficient asupra copiilor

Somnul este esential pentru toate persoanele, de orice varsta, insa in cazul copiilor acesta este cu precadere important deoarece contribuie la dezvoltarea armonioasa a acestora, atat din punct de vedere fizic cat si psihic. In ultima vreme, insa, din cauza ritmului mai alert de viata si al impactului din ce in ce mai pregnant al tehnologiei si dispozitivelor mobile – nu intotdeauna pozitiv – cei mici tind sa se confrunte cu tulburari de somn, de multe ori depistate tarziu de parinti.

Sugarii care sufera de colici, linistiti cu ajutorul unui probiotic

In fiecare zi, nenumarati sugari cu varste intre 3 saptamani si 3 luni din toata lumea sufera de colici. Acestea reprezinta o problema ce se manifesta prin planset intens, de peste trei ore pe zi, extenuant atat pentru bebelusi cat si pentru persoanele care au grija de ei. Colicile nu au neaparata legatura cu o problema de sanatate, insa pot fi asociate cu existenta unor probleme digestive, mai ales cand se manifesta in asociere cu voma, diareea, ori prezenta de sange in fecale.

< 123456789