Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Sugarii care sufera de colici, linistiti cu ajutorul unui probiotic

In fiecare zi, nenumarati sugari cu varste intre 3 saptamani si 3 luni din toata lumea sufera de colici. Acestea reprezinta o problema ce se manifesta prin planset intens, de peste trei ore pe zi, extenuant atat pentru bebelusi cat si pentru persoanele care au grija de ei. Colicile nu au neaparata legatura cu o problema de sanatate, insa pot fi asociate cu existenta unor probleme digestive, mai ales cand se manifesta in asociere cu voma, diareea, ori prezenta de sange in fecale.

”Pauza de scutec”, o metoda eficienta pentru a preveni eritemul fesier la sugari

Eritemul fesier la sugari, cunoscut si sub numele de dermatita de scutec, nu reprezinta o problema grava de sanatate, insa efectele sale sunt neplacute, atat pentru sugarii afectati, cat si pentru persoanele care ii au in grija. Atunci cand pielea din zona fesiera si regiunea genitala a sugarului este rosie si foarte sensibila la atingere, fapt ce determina aparitia unor stari de agitatie, scancete, plans si tipete, se poate vorbi despre simptome ale dermatitei de scutec.

Astmul bronsic la copil

Astmul bronsic este o boala inflamatorie cronica a cailor respiratorii, caracterizata printr- o hiperreactivitate bronsica – cresterea raspunsului tractului respirator la diversi stimuli, reversibila spontan (la unii pacienti incomplet) sau cu tratament.

Sfaturi pentru o vacanta cu copiii fara peripetii

Suntem in perioada vacantelor si a concediului de vara. Pentru a nu avea probleme de sanatate cu cei mici in concediu, este indicat sa fii atent la toate pericolele posibile si sa le previi.Iata care sunt principalele recomandari care au menirea de a proteja adultii, dar mai ales pe cei mici, de probleme in concediu.

Afectiunile dermatologice la copii

La bebelusi si copiii mici, majoritatea problemelor de piele sunt destul de usor de tratat, chiar daca ingrijorarea parintilor este mare. Astfel, orice iritatie sau umflatura starneste semne de ingrijorare in familie. Pentru a evita orice fel de complicatii, este indicat sa ceri sfatul medicilor pediatri si cel mic sa fie examinat corespunzator.

Decongestionarea nasului infundat

Iarna, cei mici au un fel de lipici la tot felul de virusuri, iar in clipa in care racesc sau fac o viroza respiratorie, nu mai pot respira cu atata usurinta. Mai mult, inflamarea mucoaselor nasului este adesea insotita de inflamarea mucoaselor sinusurilor.

< 123456789