Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Metode pentru administrarea mai usoara a medicamentelor la copiii mici

Una dintre cele mai complicate sarcini pentru parinti este momentul in care trebuie sa administreze medicamente copiilor mici.

Cum poate fi corectata balbaiala la copii

Balbaiala, numita si balbism, reprezinta o problema destul de comuna la copiii prescolari, aproximativ 5% dintre acestia avand o astfel de tulburare, conform statisticilor. Aceasta se manifesta prin faptul ca fluenta normala a vorbirii este intrerupta de prelungirea unor sunete, silabe sau cuvinte, de repetarea lor sau de incapacitatea de a formula cuvantul.

Hai la joaca! Micile rani sunt usor de pansat

Vara, cei mici sunt cei mai fericiti. Mult timp petrecut in natura, leagane, tobogane si balansoare – toate sunt preferatele copiilor, care ar sta toata ziua afara.

Rolul vitaminei D in dezvoltarea copiilor

Vitamina D are o importanta vitala pentru organismul uman, ea contribuind la dezvoltarea sistemului osos, dar si la buna functionare a sistemului imunitar.

Cum ii asiguri bebelusului un somn linistit?

Cu totii avem nevoie de somn. Somnul este activitatea principala a creierului in stadiile timpurii de crestere si contribuie semnificativ la dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Eritemul fesier la bebelusi, prevenit prin mentinerea pielii uscate

Una dintre marile provocari pentru mamici este de a pastra pielea sugarului mereu curata si uscata in conditiile in care fesele micutului sunt acoperite in cea mai mare parte a timpului de scutec. Atunci cand apar iritatiile, numite in popor „oparire”, bebelusii resimt un disconfort pronuntat, fapt ce le starneste o stare accentuata de neliniste. Aceasta creste proportional cu gradul de eritem fesier, problema ce poate lua diverse forme, de la o usoara roseata pana la rani infectate si inflamatii grave.

< 123456789