Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Sfaturi pentru o vacanta cu copiii fara peripetii

Suntem in perioada vacantelor si a concediului de vara. Pentru a nu avea probleme de sanatate cu cei mici in concediu, este indicat sa fii atent la toate pericolele posibile si sa le previi. Iata care sunt principalele recomandari care au menirea de a proteja adultii, dar mai ales pe cei mici, de probleme medicale in concediu.

Afectiunile dermatologice la copii

La bebelusi si copiii mici, majoritatea problemelor de piele sunt destul de usor de tratat, chiar daca ingrijorarea parintilor este mare. Astfel, orice iritatie sau umflatura starneste semne de ingrijorare in familie. Pentru a evita orice fel de complicatii, este indicat sa ceri sfatul medicilor pediatri si cel mic sa fie examinat corespunzator.

Decongestionarea nasului infundat

Iarna, cei mici au un fel de lipici la tot felul de virusuri, iar in clipa in care racesc sau fac o viroza respiratorie, nu mai pot respira cu atata usurinta. Mai mult, inflamarea mucoaselor nasului este adesea insotita de inflamarea mucoaselor sinusurilor.

Cum calmam colicile bebelusilor

Bebelusul tau plange, plange si orice ai incercat nu a funcionat? Nu te ingrijora! Despre un copil care plange mai mult de trei ori pe zi, trei zile pe saptamana, timp de cel putin trei saptamani se spune ca sufera de colici.

Metode pentru administrarea mai usoara a medicamentelor la copiii mici

Una dintre cele mai complicate sarcini pentru parinti este momentul in care trebuie sa administreze medicamente copiilor mici.

Cum poate fi corectata balbaiala la copii

Balbaiala, numita si balbism, reprezinta o problema destul de comuna la copiii prescolari, aproximativ 5% dintre acestia avand o astfel de tulburare, conform statisticilor. Aceasta se manifesta prin faptul ca fluenta normala a vorbirii este intrerupta de prelungirea unor sunete, silabe sau cuvinte, de repetarea lor sau de incapacitatea de a formula cuvantul.