Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Mancare sanatoasa pentru copii

Obezitatea copiiilor a devenit una dintre principalele probleme de sanatate publica la nivel global. Prevalenta sa este in crestere, de aceea este foarte important ca medicul specialist sa identifice copiii supraponderali sau predispusi la obezitate pentru a-i introduce intr-un program de scadere a greutatii.

STUDIU: Ce se intampla cu psihicul copiilor obezi

Obezitatea infantila are un impact negativ nu doar asupra sanatatii fizice a unui copil, ci si asupra sanatatii psihice a acestuia. In ultimii 30 de ani, numarul copiilor obezi s-a dublat, iar cel al adolescentilor a crescut de patru ori mai mult, potrivit datelor Centrului de Control si Prevenire al Bolilor din SUA.

Ingrijirea pielii bebelusului - ponturi din partea pediatrului

Te-ai intors acasa cu bebelusul tau si trebuie sa va obisnuiti unul cu celalalt. Bineinteles, hranirea si asigurarea unui mediu cald sunt principalele prioritati, dar ingrijirea pielii bebelusului este la fel de importanta.

Dieta copiilor supraponderali

De la starea de supraponderal mai este un pas pana la obezitate. De aceea, este foarte important ca medicul de familie sau pediatrul, impreuna cu medicul nutritionist sa intervina prompt. In perioada de crestere, copiii nu trebuie supusi unor diete restrictive.

Masuri de reducere a febrei la sugari

Febra nu este o afectiune in sine, ci reprezinta o metoda de aparare a organismului impotriva unor infectii. Iata cateva solutii concrete pentru reducerea febrei la sugari.

Complicatiile inflamatiilor orofaringiene

Rinita acuta banala, numita si guturai sau coriza, consta intr-o serie de manifestari inflamatorii acute de la nivelul mucoasei nazale. Afectiunile anotimpului rece, atunci cand nu sunt tratate corespunzator, se pot transforma din sezoniere in permanente, cu complicatii deloc de neglijat.