Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Cum ii asiguri bebelusului un somn linistit?

Cu totii avem nevoie de somn. Somnul este activitatea principala a creierului in stadiile timpurii de crestere si contribuie semnificativ la dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Eritemul fesier la bebelusi, prevenit prin mentinerea pielii uscate

Una dintre marile provocari pentru mamici este de a pastra pielea sugarului mereu curata si uscata in conditiile in care fesele micutului sunt acoperite in cea mai mare parte a timpului de scutec. Atunci cand apar iritatiile, numite in popor „oparire”, bebelusii resimt un disconfort pronuntat, fapt ce le starneste o stare accentuata de neliniste. Aceasta creste proportional cu gradul de eritem fesier, problema ce poate lua diverse forme, de la o usoara roseata pana la rani infectate si inflamatii grave.

Mancare sanatoasa pentru copii

Obezitatea copiiilor a devenit una dintre principalele probleme de sanatate publica la nivel global. Prevalenta sa este in crestere, de aceea este foarte important ca medicul specialist sa identifice copiii supraponderali sau predispusi la obezitate pentru a-i introduce intr-un program de scadere a greutatii.

STUDIU: Ce se intampla cu psihicul copiilor obezi

Obezitatea infantila are un impact negativ nu doar asupra sanatatii fizice a unui copil, ci si asupra sanatatii psihice a acestuia. In ultimii 30 de ani, numarul copiilor obezi s-a dublat, iar cel al adolescentilor a crescut de patru ori mai mult, potrivit datelor Centrului de Control si Prevenire al Bolilor din SUA.

Ingrijirea pielii bebelusului - ponturi din partea pediatrului

Te-ai intors acasa cu bebelusul tau si trebuie sa va obisnuiti unul cu celalalt. Bineinteles, hranirea si asigurarea unui mediu cald sunt principalele prioritati, dar ingrijirea pielii bebelusului este la fel de importanta.

Dieta copiilor supraponderali

De la starea de supraponderal mai este un pas pana la obezitate. De aceea, este foarte important ca medicul de familie sau pediatrul, impreuna cu medicul nutritionist sa intervina prompt. In perioada de crestere, copiii nu trebuie supusi unor diete restrictive.