Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Ingrijirea pielii bebelusului - ponturi din partea pediatrului

Te-ai intors acasa cu bebelusul tau si trebuie sa va obisnuiti unul cu celalalt. Bineinteles, hranirea si asigurarea unui mediu cald sunt principalele prioritati, dar ingrijirea pielii bebelusului este la fel de importanta.

Dieta copiilor supraponderali

De la starea de supraponderal mai este un pas pana la obezitate. De aceea, este foarte important ca medicul de familie sau pediatrul, impreuna cu medicul nutritionist sa intervina prompt. In perioada de crestere, copiii nu trebuie supusi unor diete restrictive.

Masuri de reducere a febrei la sugari

Febra nu este o afectiune in sine, ci reprezinta o metoda de aparare a organismului impotriva unor infectii. Iata cateva solutii concrete pentru reducerea febrei la sugari.

Complicatiile inflamatiilor orofaringiene

Rinita acuta banala, numita si guturai sau coriza, consta intr-o serie de manifestari inflamatorii acute de la nivelul mucoasei nazale. Afectiunile anotimpului rece, atunci cand nu sunt tratate corespunzator, se pot transforma din sezoniere in permanente, cu complicatii deloc de neglijat.

Vaccinarile obligatorii incluse in Programul National de Imunizare

Imunizarea copiilor este vitala impotriva unei serii de afectiuni incepand din primele zile de viata si cuprinde atat vaccinuri obligatorii cat si optionale. Afla care sunt vaccinarile obligatorii incluse in Programul National de Imunizare.

ADHD, o tulburare controversata, deseori neglijata

Sindromul cu deficit de atentie, numit si ADHD (in engleza Attention Deficit Hyperactivity Disorder), este una din cele mai raspandite tulburari in randul copiilor, aceasta putand persista chiar si in viata de adult.