Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Aspiratorul nazal pentru sugari

Aspiratorul nazal pentru sugari

Initial privit cu oarece reticenta, aspiratorul nazal pentru sugari a castigat destul de rapid increderea mamicilor, in prezent fiind un element nelipsit din trusa destinata nou-nascutului. Dar este acest dispozitiv intotdeauna corect utilizat si, mai ales, atunci cand este intr-adevar necesar?

Alaptarea

Alaptarea

Alaptarea nu este exclusiv o activitate nutritionala. Dezvoltarea armonioasa a copilului depinde in mare masura de legatura aproape miraculoasa care se formeaza si se dezvolta in timpul hranirii. Mamica trebuie sa fie calma, sa-si priveasca odorul in ochi, sa-i murmure cu voce blajina.

Regimul alimentar al sugarului 0-1 an

Regimul alimentar al sugarului 0-1 an

Recomandarile urmatoare au scop orientativ, ele nu sunt obligatoriu de urmat, se doresc a fi jaloane, pe care o mamica, le poate urmari, pentru a-si creste mai usor copilasul, pentru ca pruncul ei sa fie mai sanatos si mai puternic.

Cum trebuie sa explice parintii copiilor dezvoltarea sexuala

Cum trebuie sa explice parintii copiilor dezvoltarea sexuala

Sanatatea sexuala este la fel de importanta ca si sanatatea mintala ori cea alimentara si se refera la corpul nostru, la sexul nostru si la identitatea sexuala. Maniera in care fiecare dintre noi intelegem acest proces ne influenteaza intreaga existenta si, indiferent de varsta, ne obliga la autoinstruire permanenta. Ca parinti suntem obligati legal dar mai ales moral sa ii invatam pe copii valorile, atitudinile, credintele si idealurile despre viata, dragoste si relatiile sexuale si, astfel, sa ii protejam.

Cum indepartam mucozitatile nazale ale copiilor

Cum indepartam mucozitatile nazale ale copiilor

La minori, intrucat au, in general, un ritm respirator mai accelerat, fosele nazale sunt mai solicitate decat la adulti. Narile au si rolul de a incalzi oxigenul pe care il inspira, pentru ca in bronhii si plamani sa nu intre direct aerul rece. De asemenea, daca este cazul, il umidifica, pentru ca mucoasa respiratorie sa nu se usuce. In sfarsit, dar nu in cele din urma, joaca rol de filtru, purificand aerul si prevenind infectiile. Cand copilul dumneavoastra are narile obstructionate, trebuie sa actionati pentru a restabili situatia fireasca.

Alege produse sigure si sanatoase pentru copilul tau

Alege produse sigure si sanatoase pentru copilul tau

Ne deprindem, incet-incet, sa nu mai facem cumparaturile orbeste, mai ales cand beneficiarii produselor achizitionate sunt cei mai fragili membri ai familiei. Invatam sa deslusim etichetele produselor alimentare pentru juniori, sa le evitam pe cele cu adausuri dubioase, am inteles importanta unui material textil hipo-alergenic, am priceput ca si cele mai nostime jucarii se pot dovedi periculoase.