Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Cum procedam in cazul unei tulburari endocrine a copilului?

Copiii sunt izvorul viu al tineretii parintilor. Pentru ca parintii sa se bucure din plin de o frumoasa crestere si dezvoltare a copiilor lor, in special in conditiile actuale, in care alimentatia de tip fast-food ia locul mancarii gatite, in care sistemele de comunicare si joaca sunt preponderent electronice si virtuale in dauna activitatii fizice, este prudent sa sesizeze din timp aparitia unor tulburari hormonale si sa se adreseze medicului specialist pentru a preveni sau a trata si pentru a asigura sanatatea si fericirea familiei.

Diareea acuta la sugar

Diareea acuta reprezinta cresterea frecventei scaunelor (3-5 scaune pe zi) si scaderea consistentei acestora. Diareea acuta este una din cele mai frecvente cauze de morbiditate si mortalitate la copilul cu varsta intre 0 si 5 ani. In primele saptamani de viata nou-nascutul este foarte sensibil la agresiunile externe, deoarece sistemul sau imunitar nu este suficient dezvoltat.

Fimoza

Fimoza este o afectiune specific masculina, ce se caracterizeaza prin imposibilitatea decalotarii glandului datorita ingustarii congenitale sau dobandite a orificiului preputial. Imposibilitatea decalotarii glandului se poate datora si sinechhiilor balano-preputiale (aderente fiziologice intre gland si versantul mucos al preputului), care se autolizeaza spontan pana la varsta de 2-3 ani.

Otita medie

Otita medie este rezultatul inflamarii sau infectarii urechii medii, iar evolutia spontana este spre supuratie si perforarea timpanului. Infectiile urechii medii pot aparea la orice varsta, insa incidenta acestei afectiuni este mai crescuta in perioada copilariei. Otita medie este frecvent o complicatie a rinitei si rinofaringitei acute.

Diversificarea alimentatiei, o noua provocare pentru bebelusi

Diversificarea alimentatiei, o noua provocare pentru bebelusi

Nerabdatori sa-i vedem crescand, totusi e bine sa nu ne grabim sa diversificam hrana bebelusului, pentru ca laptele, fie matern, fie praf, contine tot ce are nevoie micutul nostru in primele cinci luni (in cazul laptelui matern) si respectiv patru luni (in cazul laptelui praf). Graba s-a dovedit nociva pentru viitorii adulti, pentru ca, in cazul bebelusilor carora li s-au introdus solide mai devreme de varsta de patru luni, a crescut riscul ca ei sa sufere de diabet de gradul I, alergii si tulburari de greutate.

Ajutati-va copiii sa faca fata racelilor

Ajutati-va copiii sa faca fata racelilor

Un lucru este cert: oricat i-am ocroti si cocolosi pe micutii strengari, virusurile gripale, guturaiul si alte boli ale sezonului rece parca au magnet la ei. Aflati cum ii puteti ajuta sa nu mai fie atat de vulnerabili in fata a ceea ce generic numim raceli. Organismul uman este dotat (si asta inca din etapa de inceput a existentei lui) cu o oarecare capacitate de aparare imuna, dar, aparent paradoxal, acest potential fiziologic nu poate evolua in lipsa unor stimulenti nocivi. Pe scurt, imunitatea este datorata agentilor de aparare specifici (denumiti anticorpi) si factorilor nespecifici (fagocitoza) si reprezinta impotrivirea anumitor structuri celulare ale corpului in fata unor germeni agresivi.