Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Anxietatea de separare

Anxietatea de separare este un stadiu normal de dezvoltare al copilului si este traita de acesta atunci cand este separat de figura principala de atasament (mama sau alta persoana care ingrijeste copilul si pe care acesta o percepe ca fiind securizanta).

Fisura anala la copii mici

Fisura anala este o rana la nivelul mucoasei anusului. Desi, aceasta afectiune apare mai frecvent la adulti din cauza principala fiind constipatia (scaune foarte tari), ea se intalneste si la bebelusii intre 6 luni si 2 ani. Fisura anala poate fi localizata in partea externa sau in partea interna a anusului.

Obstructia canalului lacrimonazal la sugari

Obstructia canalului lacrimonazal este o afectiune frecvent intalnita in randul nou-nascutilor. Cauza cea mai frecventa o reprezinta lipsa permeabilitatii canalului lacrimonazal, datorata prezentei unei membrane la capatul acestui canal (membrana Hassner-care nu s-a resorbit pana la nastere. Aceasta membrana se resoarbe in lunile a 7-8 de viata intrauterina). Daca sistemul de drenaj este partial sau complet obstruat, lacrimile nu pot drena din ochi in nas, si trec din sacul conjunctival peste marginea palpebrala, pe obraz.

Cum procedam in cazul unei tulburari endocrine a copilului?

Copiii sunt izvorul viu al tineretii parintilor. Pentru ca parintii sa se bucure din plin de o frumoasa crestere si dezvoltare a copiilor lor, in special in conditiile actuale, in care alimentatia de tip fast-food ia locul mancarii gatite, in care sistemele de comunicare si joaca sunt preponderent electronice si virtuale in dauna activitatii fizice, este prudent sa sesizeze din timp aparitia unor tulburari hormonale si sa se adreseze medicului specialist pentru a preveni sau a trata si pentru a asigura sanatatea si fericirea familiei.

Diareea acuta la sugar

Diareea acuta reprezinta cresterea frecventei scaunelor (3-5 scaune pe zi) si scaderea consistentei acestora. Diareea acuta este una din cele mai frecvente cauze de morbiditate si mortalitate la copilul cu varsta intre 0 si 5 ani. In primele saptamani de viata nou-nascutul este foarte sensibil la agresiunile externe, deoarece sistemul sau imunitar nu este suficient dezvoltat.

Fimoza

Fimoza este o afectiune specific masculina, ce se caracterizeaza prin imposibilitatea decalotarii glandului datorita ingustarii congenitale sau dobandite a orificiului preputial. Imposibilitatea decalotarii glandului se poate datora si sinechhiilor balano-preputiale (aderente fiziologice intre gland si versantul mucos al preputului), care se autolizeaza spontan pana la varsta de 2-3 ani.