Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Otita medie

Otita medie este rezultatul inflamarii sau infectarii urechii medii, iar evolutia spontana este spre supuratie si perforarea timpanului. Infectiile urechii medii pot aparea la orice varsta, insa incidenta acestei afectiuni este mai crescuta in perioada copilariei. Otita medie este frecvent o complicatie a rinitei si rinofaringitei acute.

Diversificarea alimentatiei, o noua provocare pentru bebelusi

Diversificarea alimentatiei, o noua provocare pentru bebelusi

Nerabdatori sa-i vedem crescand, totusi e bine sa nu ne grabim sa diversificam hrana bebelusului, pentru ca laptele, fie matern, fie praf, contine tot ce are nevoie micutul nostru in primele cinci luni (in cazul laptelui matern) si respectiv patru luni (in cazul laptelui praf). Graba s-a dovedit nociva pentru viitorii adulti, pentru ca, in cazul bebelusilor carora li s-au introdus solide mai devreme de varsta de patru luni, a crescut riscul ca ei sa sufere de diabet de gradul I, alergii si tulburari de greutate.

Ajutati-va copiii sa faca fata racelilor

Ajutati-va copiii sa faca fata racelilor

Un lucru este cert: oricat i-am ocroti si cocolosi pe micutii strengari, virusurile gripale, guturaiul si alte boli ale sezonului rece parca au magnet la ei. Aflati cum ii puteti ajuta sa nu mai fie atat de vulnerabili in fata a ceea ce generic numim raceli. Organismul uman este dotat (si asta inca din etapa de inceput a existentei lui) cu o oarecare capacitate de aparare imuna, dar, aparent paradoxal, acest potential fiziologic nu poate evolua in lipsa unor stimulenti nocivi. Pe scurt, imunitatea este datorata agentilor de aparare specifici (denumiti anticorpi) si factorilor nespecifici (fagocitoza) si reprezinta impotrivirea anumitor structuri celulare ale corpului in fata unor germeni agresivi.

Rahitismul poate fi evitat usor

Rahitismul poate fi evitat usor

Rahitismul este o afectiune specifica copiilor aflati in primii ani de viata, caracterizata prin malformatii scheletice (pe langa alte modificari fiziologice indezirabile), aparute ca urmare a unor tulburari survenite in metabolizarea fosfatilor si carbonatului de calciu, pe fondul deficitului de vitamina D.

Aspiratorul nazal pentru sugari

Aspiratorul nazal pentru sugari

Initial privit cu oarece reticenta, aspiratorul nazal pentru sugari a castigat destul de rapid increderea mamicilor, in prezent fiind un element nelipsit din trusa destinata nou-nascutului. Dar este acest dispozitiv intotdeauna corect utilizat si, mai ales, atunci cand este intr-adevar necesar?

Alaptarea

Alaptarea

Alaptarea nu este exclusiv o activitate nutritionala. Dezvoltarea armonioasa a copilului depinde in mare masura de legatura aproape miraculoasa care se formeaza si se dezvolta in timpul hranirii. Mamica trebuie sa fie calma, sa-si priveasca odorul in ochi, sa-i murmure cu voce blajina.