Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Obezitatea la copii. Cum o putem inlatura?

Obezitatea la copii. Cum o putem inlatura?

Obezitatea reprezinta depasirea greutatii normale. In ultimii ani, atat in Statele Unite, cat si in Europa, datorita unei alimentatii dezechilibrate si a lipsei exercitiului fizic, aproximativ o cincime din copii sunt peste greutatea normala, iar 3% sunt obezi. Obezitatea a devenit in momentul de fata o epidemie mondiala.

Alege scutecul potrivit pentru copilul tau

Alege scutecul potrivit pentru copilul tau

Scutecul constituie un element esential pentru orice bebelus, de la aducerea lui pe lume, pana invata sa faca singur la olita, in marea majoritate a cazurilor o vreme si dupa aceea. Asa cum fiecare copil reprezinta o entitate unica, un omulet cu particularitati bine definite, tot asa nu exista un astfel de accesoriu absorbant conceput sa raspunda concomitent tuturor nevoilor, "universal"...

Cand si de ce sa mergem la psiholog

Cand si de ce sa mergem la psiholog

In mentalitatea societatii romanesti exista la ora actuala ideea preconceputa ca vizita la psiholog inseamna recunoasterea existentei unei anomalii in viata personala sau profesionala. Rolul pe care psihologul il are, ca specialist ce ajuta la rezolvarea problemelor emotionale, cognitive sau comportamentale, nu este pe deplin cunoscut sau, mai degraba, este inca privit cu scepticism. Exista inca o confuzie intre psiholog si psihiatru, confuzie ce nu lamureste rolurile diferite pe care acestia le au: psihiatrul diagnosticheaza si trateaza bolile psihice folosind medicatie, iar psihologul trateaza si amelioreaza probleme de natura psihologica, folosind metode ce modifica emotiile negative, gandurile sau comportamentele disfunctionale ce ne impiedica sa ne atingem telurile.

Vitaminele esentiale copiilor si varstnicilor

Vitaminele esentiale copiilor si varstnicilor

O mare companie specializata in cercetari de piata in industria farmaceutica a efectuat recent un studiu care a relevat ca 27% dintre romani cumpara cu regularitate suplimente nutritionale cu vitamine. Stiu insa toti acestia intotdeauna ce sa aleaga, care asemenea substante se recomanda intr-o etapa sau alta a vietii?!

Cum alegem formula de lapte potrivita copilului?

Cum alegem formula de lapte potrivita copilului?

Indiferent de cat va evolua societatea, cate progrese va face omenirea,formula de lapte ideala, pentru copil este si va ramane laptele matern-standardul de aur al alimentatiei unui sugar.Ce facem insa, atunci cand din varii motive, nu avem suficient sau deloc lapte de mama pentru un copil?

Scutecele impermeabile - solutia ideala pentru micul tau inotator

Scutecele impermeabile - solutia ideala pentru micul tau inotator

Nu mai este pentru nimeni un secret ca practicarea unei activitati sportive de la cele mai fragede varste este o modalitate excelenta de a-i asigura micutului o dezvoltare fizica armonioasa. Unul dintre sporturile ce pot fi urmate chiar din primele luni de viata este inotul. Sa invete sa inoate este esential pentru copil. Contactul cu apa constituie o modalitate foarte buna de a-i spori increderea in sine a micutului. Inotul actioneaza asupra musculaturii coloanei vertebrale in ansamblu, putand ajuta la corectarea eventualelor defecte musculo-scheletice de tipul scoliozei.