Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Ajutati-va copiii sa faca fata racelilor

Ajutati-va copiii sa faca fata racelilor

Un lucru este cert: oricat i-am ocroti si cocolosi pe micutii strengari, virusurile gripale, guturaiul si alte boli ale sezonului rece parca au magnet la ei. Aflati cum ii puteti ajuta sa nu mai fie atat de vulnerabili in fata a ceea ce generic numim raceli. Organismul uman este dotat (si asta inca din etapa de inceput a existentei lui) cu o oarecare capacitate de aparare imuna, dar, aparent paradoxal, acest potential fiziologic nu poate evolua in lipsa unor stimulenti nocivi. Pe scurt, imunitatea este datorata agentilor de aparare specifici (denumiti anticorpi) si factorilor nespecifici (fagocitoza) si reprezinta impotrivirea anumitor structuri celulare ale corpului in fata unor germeni agresivi.

Rahitismul poate fi evitat usor

Rahitismul poate fi evitat usor

Rahitismul este o afectiune specifica copiilor aflati in primii ani de viata, caracterizata prin malformatii scheletice (pe langa alte modificari fiziologice indezirabile), aparute ca urmare a unor tulburari survenite in metabolizarea fosfatilor si carbonatului de calciu, pe fondul deficitului de vitamina D.

Aspiratorul nazal pentru sugari

Aspiratorul nazal pentru sugari

Initial privit cu oarece reticenta, aspiratorul nazal pentru sugari a castigat destul de rapid increderea mamicilor, in prezent fiind un element nelipsit din trusa destinata nou-nascutului. Dar este acest dispozitiv intotdeauna corect utilizat si, mai ales, atunci cand este intr-adevar necesar?

Alaptarea

Alaptarea

Alaptarea nu este exclusiv o activitate nutritionala. Dezvoltarea armonioasa a copilului depinde in mare masura de legatura aproape miraculoasa care se formeaza si se dezvolta in timpul hranirii. Mamica trebuie sa fie calma, sa-si priveasca odorul in ochi, sa-i murmure cu voce blajina.

Regimul alimentar al sugarului 0-1 an

Regimul alimentar al sugarului 0-1 an

Recomandarile urmatoare au scop orientativ, ele nu sunt obligatoriu de urmat, se doresc a fi jaloane, pe care o mamica, le poate urmari, pentru a-si creste mai usor copilasul, pentru ca pruncul ei sa fie mai sanatos si mai puternic.

Cum trebuie sa explice parintii copiilor dezvoltarea sexuala

Cum trebuie sa explice parintii copiilor dezvoltarea sexuala

Sanatatea sexuala este la fel de importanta ca si sanatatea mintala ori cea alimentara si se refera la corpul nostru, la sexul nostru si la identitatea sexuala. Maniera in care fiecare dintre noi intelegem acest proces ne influenteaza intreaga existenta si, indiferent de varsta, ne obliga la autoinstruire permanenta. Ca parinti suntem obligati legal dar mai ales moral sa ii invatam pe copii valorile, atitudinile, credintele si idealurile despre viata, dragoste si relatiile sexuale si, astfel, sa ii protejam.