Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Scutecele impermeabile - solutia ideala pentru micul tau inotator

Scutecele impermeabile - solutia ideala pentru micul tau inotator

Nu mai este pentru nimeni un secret ca practicarea unei activitati sportive de la cele mai fragede varste este o modalitate excelenta de a-i asigura micutului o dezvoltare fizica armonioasa. Unul dintre sporturile ce pot fi urmate chiar din primele luni de viata este inotul. Sa invete sa inoate este esential pentru copil. Contactul cu apa constituie o modalitate foarte buna de a-i spori increderea in sine a micutului. Inotul actioneaza asupra musculaturii coloanei vertebrale in ansamblu, putand ajuta la corectarea eventualelor defecte musculo-scheletice de tipul scoliozei.

Igiena bebelusului

Igiena bebelusului

Baia generala zilnica este obligatorie cel putin in primul an de viata al copilului. Aceasta trebuie efectuata in conditii de igiena excelente, folosind apa la temperatura potrivita, o cadita proprie, produse cosmetice adaptate varstei. Spalati pielea bebelusului intai cu apa simpla, abia apoi folositi sapunul. Pentru a-l feri de frig, spalati-i parul abia la finalul baii.

Invata copilul sa socializeze!

Invata copilul sa socializeze!

Copiii pe care ii avem sunt copii doriti, asteptati si, de multe ori, chiar mult asteptati de catre noi. Motivele pentru care ii vrem in viata noastra variaza, de la persoana la persoana sau de la cuplu la cuplu dar, in principal, ei sunt o incununare a iubirii pe care o poarta fiecare celuilalt. Sunt insa, oare, suficiente actul si dorinta aducerii lor pe lume sau suntem constienti de responsabilitatea uriasa ce ne asteapta: aceea de a-i invata sa fie oameni?

Eruptia dentara

Eruptia dentara

Eruptia dentara este un fenomen de lunga durata, complex, dictat genetic si reprezinta miscarea efectuata de dinte de la locul de formare pana ajunge in cavitatea bucala, strapungand mucoasa si apoi pana ajunge in planul de ocluzie, la stadiul de dinte functional. Exista o multitudine de factori care influenteaza eruptia dentara, atat fiziologici cat si patologici. La mamele tinere si intr-o stare de deplina sanatate, eruptia dentara a copiilor se face mai devreme. S-a constatat, de asemenea ca o greutate mai mare la nastere, precum si o alimentatie echilibrata accelereza acest fenomen.

Implicatiile carentei vitaminei D

Implicatiile carentei vitaminei D

Vitamina D este esentiala pentru sanatatea oaselor. Principalul rol pe care il joaca acest element in organism este acela de a asigura formarea si mineralizarea scheletului, favorizand absorbtia calciului in oase. Efectele carentei in organism sunt foarte importante, mai ales in cazul copiilor. Vitamina D, spre deosebire de alte elemente asemenea ei, prezinta o particularitate: poate fi procurata din alimente sau fabricata de organism.

Personalitatea adolescentilor

Personalitatea adolescentilor

Adolescenta este numita de psihologi "varsta ingrata, a crizelor, anxietatii si nesigurantei", dar si "varsta de aur, a marilor elanuri, a participarii la progresul social". Ca si perioada a evolutiei individuale, debuteaza la 14 ani si este caracterizata de transformari majore in activitatea psihica: adolescentul, pana acum amplasat dominant in familie, se afla in cautarea propriei identitati, vrea sa afle cine este si, cum asteptarile sale ii par ca nu coincid cu cele ale adultilor din jur, se transforma intr-un nonconformist aflat in opozitie continua si fatisa, mai ales cu parintii.