Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Tulburari din spectrul limbajului, scrisului si cititului

Tulburari din spectrul limbajului, scrisului si cititului

Pentru depistarea tulburarilor de limbaj, un prim moment important il constituie examinarea pe care logopedul o face copilului in mediu prescolar sau scolar.Intalnirea dintre logoped si copil presupune realizarea unui mediu propice si stimulativ in care copilul sa fie supus unei examinari complexe. Astfel, se vor examina atat aspecte legate de vorbire, pronuntie, articulare, mobilitatea aparatului fono-articulator, aparatul auditiv, cat si dezvoltarea intelectuala si emotionala.

Cum masuram corect temperatura corporala

Cum masuram corect temperatura corporala

Temperatura rectala depaseste cu 0,5 grade C temperatura cutanata. Se va utiliza termometrul maximal, standardizat, care este gradat de la 34,4 la 42 grade C. Se recomanda utilizarea unui termometru electronic, cu capat cauciucat, moale, care sa suporte dezinfectia repetata cu substante chimice (de exemplu clorhexidin 10%, cloramina 10% etc).

Cum motivam elevii sa invete si sa isi faca temele

Cum motivam elevii sa invete si sa isi faca temele

Multi parinti neglijeaza motivele care ii fac pe copii sa nu isi doreasca sa invete sau sa aiba succes si ignora semnalele tacute pe care micutul le transmite: neliniste, teama in atitudine, mici minciuni, credinta ca e marginalizat de catre invatator si colegi, convingerea (infantila) ca e mai putin pregatit decat ceilalti, dureri fizice imaginare, respingere, toate cu un singur scop: fuga de scoala. Unde gresim noi, persoanele de care el depinde pentru reusita si care ne scapa din vedere?

Consolidati-i copilului sistemul imunitar

Consolidati-i copilului sistemul imunitar

Copiii sunt principalele victime ale virozelor respiratorii in sezonul rece. Si asta pentru ca sistemul lor imunitar nu este suficient dezvoltat pentru a respinge agentii patogeni (virusuri, bacterii etc.) externi. O serie de factori, mai ales de ordin alimentar si igienic, ajuta intr-o mare masura la sporirea rezistentei naturale.

Preveniti iritatia de scutec la bebelusi

Preveniti iritatia de scutec la bebelusi

Bebelusul plange si este foarte agitat? Cautati pentru prima oara sursa suferintei sale sub scutec, caci, cel mai frecvent, iritatia de la nivelul funduletului provoaca micutului usturime si disconfort. Simpla frecare a pielii cu scutecul, umiditatea acestuia sau, mai rar, o infectie stau la originea des intalnitei probleme. Conform Ghidului Sanatatii Familiei al Universitatii Harvard, iritatia de la scutece afecteaza aproximativ 35% din copii si are caracter recidivant in cele mai multe cazuri.

Adaptarea copilului la gradinita si scoala

Adaptarea copilului la gradinita si scoala

Ce facem, cum procedam cand noi, ca parinti, suntem mult mai emotionati decat copilul ce porneste in aceasta noua etapa? Ar putea aparea probleme? Vom sti sa le solutionam corect? Intuim oare ca micutul, poate hiperprotejat pana acum, va infrunta framantari, tensiuni si chiar conflicte? Este pregatit sa iasa din "cochilia familiei" si sa isi inceapa ucenicia vietii? Porneste cu dreptul in acest drum de invatare a vietii in comun?