Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Eruptia dentara

Eruptia dentara

Eruptia dentara este un fenomen de lunga durata, complex, dictat genetic si reprezinta miscarea efectuata de dinte de la locul de formare pana ajunge in cavitatea bucala, strapungand mucoasa si apoi pana ajunge in planul de ocluzie, la stadiul de dinte functional. Exista o multitudine de factori care influenteaza eruptia dentara, atat fiziologici cat si patologici. La mamele tinere si intr-o stare de deplina sanatate, eruptia dentara a copiilor se face mai devreme. S-a constatat, de asemenea ca o greutate mai mare la nastere, precum si o alimentatie echilibrata accelereza acest fenomen.

Implicatiile carentei vitaminei D

Implicatiile carentei vitaminei D

Vitamina D este esentiala pentru sanatatea oaselor. Principalul rol pe care il joaca acest element in organism este acela de a asigura formarea si mineralizarea scheletului, favorizand absorbtia calciului in oase. Efectele carentei in organism sunt foarte importante, mai ales in cazul copiilor. Vitamina D, spre deosebire de alte elemente asemenea ei, prezinta o particularitate: poate fi procurata din alimente sau fabricata de organism.

Personalitatea adolescentilor

Personalitatea adolescentilor

Adolescenta este numita de psihologi "varsta ingrata, a crizelor, anxietatii si nesigurantei", dar si "varsta de aur, a marilor elanuri, a participarii la progresul social". Ca si perioada a evolutiei individuale, debuteaza la 14 ani si este caracterizata de transformari majore in activitatea psihica: adolescentul, pana acum amplasat dominant in familie, se afla in cautarea propriei identitati, vrea sa afle cine este si, cum asteptarile sale ii par ca nu coincid cu cele ale adultilor din jur, se transforma intr-un nonconformist aflat in opozitie continua si fatisa, mai ales cu parintii.

Copilul are febra! Actionati calm, in cunostinta de cauza

Copilul are febra! Actionati calm, in cunostinta de cauza

Cresterea temperaturii corpului peste 37,5-38 grade C reprezinta unul dintre cele mai frecvente simptome ale infectiilor bacteriene sau virale ale sistemului respirator, ale urechilor, ale aparatului urinar, intestinelor, insolatiei, pneumoniei, chiar eruptiei dentare sau vaccinarilor la copii. Aflati cand este justificata teama si mai ales cum sa actionati pentru a restabili situatia.

Tulburari din spectrul limbajului, scrisului si cititului

Tulburari din spectrul limbajului, scrisului si cititului

Pentru depistarea tulburarilor de limbaj, un prim moment important il constituie examinarea pe care logopedul o face copilului in mediu prescolar sau scolar.Intalnirea dintre logoped si copil presupune realizarea unui mediu propice si stimulativ in care copilul sa fie supus unei examinari complexe. Astfel, se vor examina atat aspecte legate de vorbire, pronuntie, articulare, mobilitatea aparatului fono-articulator, aparatul auditiv, cat si dezvoltarea intelectuala si emotionala.

Cum masuram corect temperatura corporala

Cum masuram corect temperatura corporala

Temperatura rectala depaseste cu 0,5 grade C temperatura cutanata. Se va utiliza termometrul maximal, standardizat, care este gradat de la 34,4 la 42 grade C. Se recomanda utilizarea unui termometru electronic, cu capat cauciucat, moale, care sa suporte dezinfectia repetata cu substante chimice (de exemplu clorhexidin 10%, cloramina 10% etc).