Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea copilului

Personalitatea adolescentilor

Personalitatea adolescentilor

Adolescenta este numita de psihologi "varsta ingrata, a crizelor, anxietatii si nesigurantei", dar si "varsta de aur, a marilor elanuri, a participarii la progresul social". Ca si perioada a evolutiei individuale, debuteaza la 14 ani si este caracterizata de transformari majore in activitatea psihica: adolescentul, pana acum amplasat dominant in familie, se afla in cautarea propriei identitati, vrea sa afle cine este si, cum asteptarile sale ii par ca nu coincid cu cele ale adultilor din jur, se transforma intr-un nonconformist aflat in opozitie continua si fatisa, mai ales cu parintii.

Copilul are febra! Actionati calm, in cunostinta de cauza

Copilul are febra! Actionati calm, in cunostinta de cauza

Cresterea temperaturii corpului peste 37,5-38 grade C reprezinta unul dintre cele mai frecvente simptome ale infectiilor bacteriene sau virale ale sistemului respirator, ale urechilor, ale aparatului urinar, intestinelor, insolatiei, pneumoniei, chiar eruptiei dentare sau vaccinarilor la copii. Aflati cand este justificata teama si mai ales cum sa actionati pentru a restabili situatia.

Tulburari din spectrul limbajului, scrisului si cititului

Tulburari din spectrul limbajului, scrisului si cititului

Pentru depistarea tulburarilor de limbaj, un prim moment important il constituie examinarea pe care logopedul o face copilului in mediu prescolar sau scolar.Intalnirea dintre logoped si copil presupune realizarea unui mediu propice si stimulativ in care copilul sa fie supus unei examinari complexe. Astfel, se vor examina atat aspecte legate de vorbire, pronuntie, articulare, mobilitatea aparatului fono-articulator, aparatul auditiv, cat si dezvoltarea intelectuala si emotionala.

Cum masuram corect temperatura corporala

Cum masuram corect temperatura corporala

Temperatura rectala depaseste cu 0,5 grade C temperatura cutanata. Se va utiliza termometrul maximal, standardizat, care este gradat de la 34,4 la 42 grade C. Se recomanda utilizarea unui termometru electronic, cu capat cauciucat, moale, care sa suporte dezinfectia repetata cu substante chimice (de exemplu clorhexidin 10%, cloramina 10% etc).

Cum motivam elevii sa invete si sa isi faca temele

Cum motivam elevii sa invete si sa isi faca temele

Multi parinti neglijeaza motivele care ii fac pe copii sa nu isi doreasca sa invete sau sa aiba succes si ignora semnalele tacute pe care micutul le transmite: neliniste, teama in atitudine, mici minciuni, credinta ca e marginalizat de catre invatator si colegi, convingerea (infantila) ca e mai putin pregatit decat ceilalti, dureri fizice imaginare, respingere, toate cu un singur scop: fuga de scoala. Unde gresim noi, persoanele de care el depinde pentru reusita si care ne scapa din vedere?

Consolidati-i copilului sistemul imunitar

Consolidati-i copilului sistemul imunitar

Copiii sunt principalele victime ale virozelor respiratorii in sezonul rece. Si asta pentru ca sistemul lor imunitar nu este suficient dezvoltat pentru a respinge agentii patogeni (virusuri, bacterii etc.) externi. O serie de factori, mai ales de ordin alimentar si igienic, ajuta intr-o mare masura la sporirea rezistentei naturale.