Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea parului

Produsele de îngrijire sunt esențiale în dermatita atopică

Dermatita atopică are o anumită predispoziție genetică, dar poate fi declanșată și de anumiți factori externi, precum: alergeni din aer (polen, substanțe toxice, acarieni din praf, fum de țigară, fungi, scuame provenite de la animale), substanțe din produsele de igienă și îngrijire folosite zilnic, anumite medicamente, alergeni din alimente (precum, căpșuni, kiwi, lapte, ou, soia). Anumite țesături pot întreține sau agrava simptomele (poliesterul, lâna). Este o afecțiune specifică primei copilării, deoarece se ameliorează de obicei până la vârsta de 5 ani. Dar pot să reapară simptomele în adolescență sau la vârsta adultă.

Încărunțirea prematură, influențată de o varietate de factori

Firele de păr se dezvoltă din foliculi, care îşi au fundația în epidermă - stratul pielii ce acoperă corpul - și sunt hrăniți de scalp. Așadar, condiția esențială pentru a avea o podoabă capilară de invidiat este ca nutrienții din sângele care o hrănește să provină dintr-un corp sănătos. În plus, este esențială moștenirea genetică.

De ce cade parul? Studii, cauze, solutii

Caderea abundenta a parului si subtierea firelor de par sunt afectiuni frecvente in randul persoanelor de gen feminin, iar acest lucru se intampla dintr-o multime de motive.Tratamentul cel mai sigur urmeaza recomandarea medicului dermatolog.

Vitamine esentiale pentru par

Pentru a fi sanatos mereu, parul tau are nevoie, asemenea pielii si unghiilor, de anumite vitamine si minerale. De aceea, este esential sa cunoastem vitaminele de care parul are nevoie si sa le includem in meniul nostru zilnic, evitand in felul acesta un deficit care sa-i dauneze.

De ce incaruntim?

Culoarea parului este data de celulele producatoare de pigment numite melanocite, care se gasesc in piele si in bulbul foliculului de par. Pigmentii, cunoscuti sub numele de melanina, sunt compusi din doi aminoacizi (tirosina si fenilanina) si au rol determinant in procesul ce poarta numele de melanogeneza.

Vara, parul are nevoie de ingrijire speciala!

In sezonul estival, parul, ca si pielea, de altfel, este supus acțiunii nocive a razelor ultraviolete.

< 123