Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

Neurodermatita sau lichenul simplex cronic, pe înțelesul tuturor

Ce este neurodermatita? Cunoscută și sub numele de lichen simplex cronic, neurodermatita este o afecțiune care apare frecvent la persoanele expuse unui stres emoțional nespecific sau care au tulburări anxioase. Este o eczemă care apare în urma scărpinării repetitive, care întreține cercul vicios deoarece creează senzația de mâncărime și deci nevoia cronică a persoanei respective de a se scărpina.

Coş sau furuncul?

Coşurile şi furunculele sunt probleme deosebit de inestetice şi chiar dureroase ce apar pe piele, acestea putând avea uneori simptome similare.

Secretele pielii frumoase si sanatoase

Pielea neteda, frumoasa, stralucitoare si ferma este, fara indoiala, o prioritate pentru toate persoanele preocupate de aspectul lor. Uneori, insa, pare ca indiferent ce am face aceasta isi pierde aspectul sanatos. Acest lucru este cauzat atat de factori interni (consumul de alimente intens procesate sau obiceiuri nocive precum fumatul si excesul de alcool) si de elemente exterioare care actioneaza asupra dermei (soare puternic, poluare, vant sau frig), dar si de ignorarea unor lucruri marunte, insa cu efecte considerabile.

De ce apare celulita?

Celulita, care se manifesta printr-un aspect al pielii ce poate fi comparat cu o coaja de portocala, este o neplacere cu care se confrunta nebanuit de multe femei, dar si unii barbati.

Urticaria, o afectiune sacaitoare prin manifestari

Urticaria este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii. Boala apare atat la copii, cat si la adulti, fiind extrem de suparatoare prin manifestarile ei.

O grija mare poate preveni un pericol mare

Cum te asiguri ca pielea ta este sanatoasa? Mii de romani invadeaza plajele autohtone in weekendurile calduroase din fiecare vara. In plus, destinatiile insorite raman in topul preferintelor celor care pleaca in vacanta. Soarele e viata, energie in stare pura, sursa de buna-dispozitie. Pentru piele, insa, soarele poate deveni riscant in momentul in care expunerea este prelungita, necontrolata si fara protectie.

< 123456789