Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

Cearcanele tradeaza anumite probleme de sanatate

In general, atunci cand suntem foarte obositi ne trezim cu cearcane inestetice ce trec greu si parca ne imbatranesc cu cinci ani. Insa, acestea pot aparea si din alte motive, nu numai din cauza epuizarii.

Cand se poate vorbi despre transpiratie in exces?

Transpiratia reprezinta un fenomen natural, cat se poate de normal si, mai presus de toate, sanatos deoarece ajuta organismul sa isi regleze temperatura si sa elimine toxinele. Acest mecanism se declanseaza cand temperatura corporala creste, iar glandele sudoripare incep sa actioneze si sa elimine lichid pentru a contribui la racire si la eliminarea de toxine.

De ce ni se usuca pielea?

Glandele sebacee de la nivelul pielii secreta sebum ce ii mentine elasticitatea si fermitatea. Uneori, insa, aceasta se poate usca excesiv deoarece glandele sebacee nu isi indeplinesc suficient de bine misiunea lor sau sunt inactive.

Relatia dintre soare si aparitia melanomului

Vara inseamna soare si mult asteptatul concediu alaturi de cei dragi sufletului tau. Mai mult, soarele ne induce buna dispozitie si fericire pura.

Pielea foarte uscata creste riscul de raniri si infectii

Pielea uscata este o conditie de multe ori trecuta cu vederea. Asta si pentru ca, in general, atunci cand aceasta are cauze externe, se poate rezolva foarte usor folosind diverse lotiuni si creme nutritive, ce ii redau elasticitatea. Totusi, este bine de stiut ca motivele declansarii problemei pot fi si interne.

Urcioul nu trebuie „stors”!

Orjeletul, numit popular urcior sau ulcior, este o umflatura ce apare pe pleoapa, de obicei la radacina unei gene si are aspect de furuncul. Acesta nu este numai deranjant din punct de vedere estetic, ci si dureros. Afectiunea este determinata de o infectie a glandei sebacee, de obicei de stafilococul auriu, si se poate localiza atat in partea interna a pleoapei, cat si in cea externa.