Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

De ce ni se usuca pielea?

Glandele sebacee de la nivelul pielii secreta sebum ce ii mentine elasticitatea si fermitatea. Uneori, insa, aceasta se poate usca excesiv deoarece glandele sebacee nu isi indeplinesc suficient de bine misiunea lor sau sunt inactive.

Relatia dintre soare si aparitia melanomului

Vara inseamna soare si mult asteptatul concediu alaturi de cei dragi sufletului tau. Mai mult, soarele ne induce buna dispozitie si fericire pura.

Pielea foarte uscata creste riscul de raniri si infectii

Pielea uscata este o conditie de multe ori trecuta cu vederea. Asta si pentru ca, in general, atunci cand aceasta are cauze externe, se poate rezolva foarte usor folosind diverse lotiuni si creme nutritive, ce ii redau elasticitatea. Totusi, este bine de stiut ca motivele declansarii problemei pot fi si interne.

Urcioul nu trebuie „stors”!

Orjeletul, numit popular urcior sau ulcior, este o umflatura ce apare pe pleoapa, de obicei la radacina unei gene si are aspect de furuncul. Acesta nu este numai deranjant din punct de vedere estetic, ci si dureros. Afectiunea este determinata de o infectie a glandei sebacee, de obicei de stafilococul auriu, si se poate localiza atat in partea interna a pleoapei, cat si in cea externa.

Masti pentru revitalizarea corpului

Starea de bine a organismului vine atat din interior cat si din exterior. Pentru a revitaliza corpul si a mentine elasticitatea pielii sunt recomandate cremele, iar pentru un plus de rasfat sunt binevenite din cand in cand cateva „trucuri” cum ar fi masajul, baile relaxante si parfumate, dar si mastile pe baza de componente naturale, care au efecte uimitoare.

Tenul, la intalnirea cu soarele!

Trecerea rapida de la temperaturi moderate la unele foarte ridicate ne afecteaza din multe puncte de vedere, dar socul termic este puternic resimtit de ten, care supraexpus la o baie de soare, fara o pregatire in prealabil, se poate confrunta cu multe efecte nedorite.