Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

Psoriazisul poate duce la invaliditate

Potrivit Societăţii Române de Dermatologie, unul din cele mai recente studii populaţionale indică o incidenţă a psoriazisului în România de circa 4% -5%, mai mare decât cea estimată până acum. Astfel, aproximativ 400.000 de români suferă de această boală de piele.

Frigul si vantul agraveaza dermatita atopica

Dermatica atopica este o boala determinata genetic si, pe fondul unei sinteze deficitare a unor proteine din piele, conduce la o deshidratare spontana. Afla mai multe despre factorii determinanti ai dermatitei atopice.

Ingrijirea pielii iarna

În sezonul rece, fiecăruia dintre noi i-ar prinde bine un ritual de îngrijire al pielii pe care ar trebui să-l respectăm cu sfințenie, dacă punem preț pe sănătatea proprie.

4 metode de epilare, cu avantaje si dezavantaje

O piele fina pe maini sau picioare este semnul unei feminitati absolute, de aceea printre "secretele" indispensabile oricarei femei trebuie sa fie si unele legate de epilare.

Ingrijirea pielii atopice iarna!

Ingrijirea pielii atopice iarna!

Dermatita atopica este o boala inflamatorie cronica a pielii, caracterizata prin piele uscata, iritatii si leziuni inflamatorii. Nu este contagioasa insa este recurenta si afecteaza calitatea vietii intregii familii a pacientului atopic din cauza crizelor pruriginoase care provoaca tuburari majore de somn

Ingrijirea pielii grase cu imperfectiuni

Ingrijirea pielii grase cu imperfectiuni

Cauzele pielii seboreice predispuse la cosuri si acnee sunt reprezentate de factori interni si externi. Dintre factorii interni, pe primul loc se afla influenta hormonala cu modificarile ce au loc la pubertate, in timpul ciclului menstrual, la intreruperea folosirii contraceptivelor, in sarcina etc. Exista si o predispozitie genetica pentru piele grasa. Schimbarea anotimpurilor si stresul pot declansa aparitia acneei. Hiperseboreea poate fi considerata un mecanism reactiv de aparare a pielii in urma unei deshidratari suferite initial, pentru a limita pierderile transepidermice de apa.