Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

Petele pigmentare si pistruii

Petele pigmentare si pistruii

Sub epiderma se gasesc celulele pigmentare, melanocitele. Acestea produc pigmentul numit melanina, care are rolul de a ne proteja de efectele daunatoare ale radiatiilor ultraviolete. Melanina absoarbe energia luminii, devenind mai inchisa la culoare; acesta este motivul pentru care pielea se bronzeaza, daca este expusa la soare. Mai tarziu, melanina migreaza spre suprafata pielii si se desprinde impreuna cu celulele moarte, iar bronzul dispare. Uneori distributia melaninei nu este uniforma aparand pete pigmentare sau pistrui. Petele pigmentare apar odata cu inaintarea in varsta, expunerea indelungata la soare, in sarcina sau din cauza unui regim de viata neadecvat.

Suplimente alimentare care intensifica bronzul

Suplimente alimentare care intensifica bronzul

Sezonul tenului bronzat, usor aramiu, este in plina desfasurare. Cunoastem cu totii care sunt masurile de precautie necesare pentru a ne expune la soare, fara riscuri. Dar stiati ca unele suplimente alimentare va pot ajuta sa capatati mai repede o culoare frumoasa si, nu in ultimul rand, durabila a pielii?

La fel ca varsta, soarele ne imbatraneste pielea

La fel ca varsta, soarele ne imbatraneste pielea

Daca stiti cum sa evitati pericolul imediat reprezentat de clasicele eriteme solare, veti reduce semnificativ riscul de a declansa sau a reactiva anumite afectiuni cutanate si veti infrana degradarea pielii pe termen lung. Melanina este un pigment ce absoarbe energia razelor, devenind prin oxidare mai inchis la culoare (motivul pentru care pielea se bronzeaza), iar mai tarziu migreaza spre epiderma si se desprinde impreuna cu celulele cutanate moarte - culoarea naturala revine cu timpul.

Pastila de sanatate

Pastila de sanatate

Utilizarea cremelor cu protectie solara este oportuna nu doar vara, ci si iarna. In timpul sezonului rece, influenta razelor ultraviolete poate fi chiar mai importanta, deoarece razelor soarelui li se adauga razele reflectate de particulele de zapada. Asadar, mai ales daca mergeti sa schiati si va expuneti pentru mai multe ore fata la soare/zapada, nu uitati sa va protejati folosind o crema cu factor de protectie de minimum 15.

Protejati-va pielea impotriva capriciilor sezonului rece

Protejati-va pielea impotriva capriciilor sezonului rece

Iarna, pielea necesita o ingrijire aparte pentru a putea face fata solicitarilor suplimentare la care este supusa si a evita imbatranirea cutanata si pierderea elasticitatii. Pielea uscata produce mai putin sebum, pas treaza mai greu umiditatea si este in general sensibila la schimbarile climatice. Tegumentul sensibil reactioneaza mai repede atat la caldura cat si la frig si este predispus la reactii alergice. Capriciile vremii nu trebuie sa va determine sa asistati pasivi la degradarea tenului.

Cat de importanta este compozitia produselor de ingrijire pentru sanatate?

Cat de importanta este compozitia produselor de ingrijire pentru sanatate?

Pielea reprezinta o oglinda care ne reflecta starea de sanatate si ne exprima stilul de viata. In prezent, exista numeroase posibilitati de ingrijire, o varietate de produse si tratamente cosmetice din ce in ce mai sofisticate care ne ajuta sa avem o piele frumoasa si sanatoasa.Produsele cosmetice fac parte din viata noastra, a tuturor.