Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

Igiena urechilor, sa ne schimbam obiceiurile

Igiena urechilor, sa ne schimbam obiceiurile

Din ce in ce mai multe persoane au inteles importanta igienei bucale nazale si utilizarii unui spray nazal. De ce atunci ar persevera in obiceiuri periculoase pentru igiena urechilor? Urechile au nevoie de ingrijire siguranta insa pentru acest lucru trebuie sa ne schimbam obiceiurile. Este necesar sa ne punem problema igienei urechilor. Cerumenul este foarte important si de el trebuie sa ne ocupam cu regularitate. Insa cum s-o facem?

Dermul si ingrijirea lui

Dermul si ingrijirea lui

Pielea reprezinta o oglinda ce reflecta starea de sanatate a unui individ. Datorita numeroaselor oportunitati de ingrijire si a tratamentelor cosmetice din ce in ce mai sofisticate putem avea o piele frumoasa si sanatoasa.

Vine vara, bine-mi pare

Vine vara, bine-mi pare

Cu totii asteptam vara si soarele ca pe o binefacere dupa iarna friguroasa si primavara ploioasa care par a fi acum departe. Sunt binecunoscute efectele benefice ale expunerii la soare: actiunea antirahitica si combaterea osteoporozei prin stimularea sintezei de vitamina D la nivelul pielii actiunea antidepresiva prin starea de relaxare pe care ne-o creeaza o zi insorita vindecarea bolilor de piele ca psoriazisul dermatita atopica si prevenirea aparitiei anumitor boli autoimune, fara a mai vorbi despre efectul estetic pe care il are o piele bronzata "ciocolatie".

Ce trebuie sa stim despre cicatrici

Ce trebuie sa stim despre cicatrici

Cicatricea reprezinta modul natural in care pielea isi vindeca leziunile determinate de traumatisme arsuri operatii chirurgicale. Initial cicatricea are o culoare rosiatica iar tesuturile din jur sunt mai indurate (mai dure) si poate fi insotita de prurit (mancarime) si sensibilitate locala - simptome ce pot fi atenuate prin aplicarea locala a unor unguente. In timp, aceste simptome se diminueaza si dispar rezultand o cicatrice supla mai palida decat tesuturile din jur. Aspectul final al unei cicatrici poate fi apreciat dupa aproximativ un an de la traumatism.

Deshidratarea

Deshidratarea

Deshidratarea este fenomenul in care corpul pierde prea multe lichide si apare cand portul de apa este oprit sau cand sunt eliminate cantitati mari de apa din corp prin diaree varsaturi transpiratii sau efort fizic.Poate apare la orice varsta dar este foarte grava in cazul nou-nascutilor copiilor si varstnicilor.Deshidratarea apare in special in sezonul calduros.Inainte de a afla orice alta informatie despre deshidratare trebuie sa stim ca volumul total de apa din organism este: 55 - 60% din greutatea corporala la barbatii tineri si 45 - 50% din greutatea corporala la femeile tinere.

Bonzul in perioada iernii

Bonzul in perioada iernii

Stim ca va doriti sa va mentineti bronzul si in perioada rece a anului, de aceea venim in intampinarea dorintelor voastre cu sfaturi utile in acest sens.In urma expunerii la razele ultraviolete la nivelul pielii se formeaza melanina pigment care confera o anumita coloratie pielii cunoscuta si sub numele de bronz. Bronzul se poate obtine prin mai multe metode fie in mod natural prin expunerea la radiatiile solare (in general vara) fie utilizand metode artificiale de bronzare si anume solarele si cremele autobronzante (in special iarna).