Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

Cryopharma iti salveaza pielea! - HIPOCRATE LANSEAZA UN PRODUS UNIC PENTRU TRATAREA NEGILOR SI VERUCILOR

Cryopharma iti salveaza pielea! - HIPOCRATE LANSEAZA UN PRODUS UNIC PENTRU TRATAREA NEGILOR SI VERUCILOR

Cercetatorii au estimat ca aproximativ 7,5% dintre oameni au avut negi si veruci intr-un moment al existentei lor si ca unul din patru oameni au avut cel putin o veruca pe parcursul vietii. Dupa acnee, negii si verucile sunt cele mai obisnuite afectiuni ale pielii. Studiile arata ca 53% din numarul total de veruci apar la copiii cu varste intre 5 si 19 ani.

Medicamente ce determina fotosensibilitate

Medicamente ce determina fotosensibilitate

Fotosensibilitatea este o reactie a pielii la radiatiile ultraviolete, provenite de la soare ori de la aparatele solare si apare in urma administrarii unor medicamente sau a contactului pielii cu anumite plante ori substante. Sensibilizarea este influentata de frecventa si intensitatea contactului pielii cu radiatiile solare, dar si de reactivitatea individului, in general, fiind frecventa la persoane predispuse.

Dermatita alergica vulvara

Dermatita alergica vulvara

Mai este denumita si sub denumirea de: iritatie alergica feminina, dermatita alergica vulvara sau eczema vulvara.Tesutul vulvar are o permeabilitate mai mare decat restul dermului datorita structurii, variantiilor de hidratare, posibilitatii reduse de a respire, dar si expunerea la frecare, motiv pentru care iritatiile apar mai des in aceasta zona.Cauzele cel mai adesea incrimate sunt: produselor de igiena precum tampoane, absorbante, prosoape de igiena intima, sapunurile ce nu respecta pH-ul specific acestei zone, anumite geluri de dus si produse de ingrijire, lenjerie intima incomoda din material sintetic si/sau a dimensiunilor necorespunzatoare (cel mai adesea, prea stramta).

CUM INGRIJIM LEZIUNILE MINORE?

CUM INGRIJIM LEZIUNILE MINORE?

Indiferent de vreme si anotimp micile accidentari precum zgarieturile, taieturile sau arsurile usoare sunt inevitabile. Fie ca este vorba de activitati casnice sau sportive, acasa sau in concediu, toti am apelat, candva, la binecunoscutii plasturi. Intre timp, produsele pentru ingrijirea leziunilor usoare (acelea care nu necesita interventie medicala) au evoluat simtitor de la clasicul leucoplast la variante performante de plasturi care accelereaza procesul de vindecare protejand in acelasi timp leziunea impotriva contaminarii.

Cum tratam pielea sensibila

Cum tratam pielea sensibila

Pielea sensibila este tipul de piele care ridica in momentul de fata cele mai multe probleme in special datorita incidentei mari in randul populatiei. Deci ce este pielea sensibila? O definitie a pielii sensibile poate fi: "pielea care prezinta intoleranta sau toleranta minima la produsele de cosmetica si de igiena folosite uzual cu manifestari diferite".

Pielea frumoasa nu are secrete

Pielea frumoasa nu are secrete

Noi femeile petrecem ani buni cautad si descifrand tainele tenului perfect cea mai buna carte de vizita din cate exista. Tenul luminos curat si proaspat constituie suprema aspiratie a oricareia dintre noi si devine odata cu trecerea anilor o adevarata provocare. Sa facem cunostinta mai intai cu pielea! Pielea este cel mai mare organ al corpului uman insemnand 16% din greutatea corpului. Alcatuita din epiderma derma si hipoderma ea formeaza o bariera de protectie impotriva actiunii germenilor bacteriilor si a virusilor 24 de ore pe zi. De asemenea pielea retine un sfert din cantitatea de apa retinuta de organism si joaca un rol activ in mentinerea constanta a temperaturii corpului.