Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ingrijirea pielii

Cum tratam pielea sensibila

Cum tratam pielea sensibila

Pielea sensibila este tipul de piele care ridica in momentul de fata cele mai multe probleme in special datorita incidentei mari in randul populatiei. Deci ce este pielea sensibila? O definitie a pielii sensibile poate fi: "pielea care prezinta intoleranta sau toleranta minima la produsele de cosmetica si de igiena folosite uzual cu manifestari diferite".

Pielea frumoasa nu are secrete

Pielea frumoasa nu are secrete

Noi femeile petrecem ani buni cautad si descifrand tainele tenului perfect cea mai buna carte de vizita din cate exista. Tenul luminos curat si proaspat constituie suprema aspiratie a oricareia dintre noi si devine odata cu trecerea anilor o adevarata provocare. Sa facem cunostinta mai intai cu pielea! Pielea este cel mai mare organ al corpului uman insemnand 16% din greutatea corpului. Alcatuita din epiderma derma si hipoderma ea formeaza o bariera de protectie impotriva actiunii germenilor bacteriilor si a virusilor 24 de ore pe zi. De asemenea pielea retine un sfert din cantitatea de apa retinuta de organism si joaca un rol activ in mentinerea constanta a temperaturii corpului.

Igiena urechilor, sa ne schimbam obiceiurile

Igiena urechilor, sa ne schimbam obiceiurile

Din ce in ce mai multe persoane au inteles importanta igienei bucale nazale si utilizarii unui spray nazal. De ce atunci ar persevera in obiceiuri periculoase pentru igiena urechilor? Urechile au nevoie de ingrijire siguranta insa pentru acest lucru trebuie sa ne schimbam obiceiurile. Este necesar sa ne punem problema igienei urechilor. Cerumenul este foarte important si de el trebuie sa ne ocupam cu regularitate. Insa cum s-o facem?

Dermul si ingrijirea lui

Dermul si ingrijirea lui

Pielea reprezinta o oglinda ce reflecta starea de sanatate a unui individ. Datorita numeroaselor oportunitati de ingrijire si a tratamentelor cosmetice din ce in ce mai sofisticate putem avea o piele frumoasa si sanatoasa.

Vine vara, bine-mi pare

Vine vara, bine-mi pare

Cu totii asteptam vara si soarele ca pe o binefacere dupa iarna friguroasa si primavara ploioasa care par a fi acum departe. Sunt binecunoscute efectele benefice ale expunerii la soare: actiunea antirahitica si combaterea osteoporozei prin stimularea sintezei de vitamina D la nivelul pielii actiunea antidepresiva prin starea de relaxare pe care ne-o creeaza o zi insorita vindecarea bolilor de piele ca psoriazisul dermatita atopica si prevenirea aparitiei anumitor boli autoimune, fara a mai vorbi despre efectul estetic pe care il are o piele bronzata "ciocolatie".

Ce trebuie sa stim despre cicatrici

Ce trebuie sa stim despre cicatrici

Cicatricea reprezinta modul natural in care pielea isi vindeca leziunile determinate de traumatisme arsuri operatii chirurgicale. Initial cicatricea are o culoare rosiatica iar tesuturile din jur sunt mai indurate (mai dure) si poate fi insotita de prurit (mancarime) si sensibilitate locala - simptome ce pot fi atenuate prin aplicarea locala a unor unguente. In timp, aceste simptome se diminueaza si dispar rezultand o cicatrice supla mai palida decat tesuturile din jur. Aspectul final al unei cicatrici poate fi apreciat dupa aproximativ un an de la traumatism.